Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 01 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

21 Ianuarie 2021
Vizualizari: 125
Comentează add

Videoconferinţă a liderilor din UE pe tema vaccinării anti-COVID-19

florin-lepadatu

 Foto: Arhivă.

Intensificarea campaniilor naționale de vaccinare anti-COVID-19 este dezbătută, în această seară, de șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană, reuniţi de la această oră prin videoconferință.
 
Liderii europeni analizează și modul în care își coordonează eforturile de combaterea pandemiei, dar și a noilor tulpini de coronavirus mult mai contagioase. Carmen Gavrilă are mai multe informaţii.
 
Reporter: Liderii europeni trebuie să decidă astăzi dacă sunt de acord cu propunerea Comisiei Europene ca până în luna martie fiecare stat membru să vaccineze cel puțin 80% dintre persoanele de peste 80 de ani și 80% dintre lucrătorii din domeniul medical și din cel de servicii sociale.
 
În total, țările membre ar trebui să vaccineze până în vară cel puțin 70% din populația adultă. În discuție va fi și ideea lansată de Grecia, privind așa numitul certificat sau pașaport de vaccinare.
 
În documentul care a ajuns la statele membre la începutul acestei săptămâni, Comisia Europeană propune ca aceste certificate să fie adoptate până la finalul lunii ianuarie, dar nu precizează decât că vor fi folosite în scopuri medicale, nu și pentru călătorii.
 
Ideea avansată de Grecia era ca pe baza certificatelor, europenii care se vaccinează să poată călători mai ușor, adică fără să mai prezinte teste negative de COVID-19 ca europenii nevaccinați, atât că propunerea Greciei a creat controverse, iar țări ca România, au atras atenţia că există riscul de discriminare a celor nevaccinați. Chestiunea ar putea fi tranșată la reuniunea în derulare acum.

Etichete liderii UEvaccinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live