Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE(Continuare) Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

14 Aprilie 2017
Vizualizari: 1101
Comentează add

Anul acesta la procesiune au participat peste 1.000 de credincioşi din toate confesiunile

VIDEO:Cea mai lungă procesiune "Drumul Crucii" din Europa are loc la Lupeni VIDEO:Cea mai lungă procesiune "Drumul Crucii" din Europa are loc la Lupeni - Conține video

-

Drumul Crucii la Lupeni (foto: Ilie Pintea)

Creştinii participă, astăzi, la procesiuni religioase care refac Drumul Crucii, pe care l-a străbătut Mântuitorul de la momentul în care a fost judecat de Pilat din Pont şi până la crucificare.

Cea mai lungă astfel de procesiune din Europa se organizează la Lupeni, în Valea Jiului. Corespondentul RRA Ilie Pintea relatează că procesiunea Drumului Crucii de la Lupeni este cea mai lungă de felul acesta din Europa, iar la ediţia din acest an au luat parte peste 1.000 de credincioşi.

Ei au purtat pe umeri, cale de 10 km, o cruce de 4 metri, grea de 120 kg, punctul final al procesiunii fiind Schitul Straja din Munţii Vâlcan, aflat la peste 1.600 de metri altitudine. Drumul Crucii a fost iniţiat cu 18 ani în urmă de Emil Părău, care crede că un astfel de drum ne apropie mai mult de Dumnezeu.

Emil Părău: "Această procesiune, acest Drum al Crucii, nu este o simplă plimbare. Mulţi zic că sunt mai aproape de Dumnezeu. Este 1.500 de metri altitudine, este linişte."

Pentru credincioşii care vin an de an la Lupeni, Drumul Crucii este un prilej de rememorare a patimilor Mântuitorului. Procesiunea a fost condusă de un sobor de preoţi din toate confesiunile, în frunte cu episcopul Devei şi Hunedoarei, Preasfinţitul Gurie.

Credincioşii au ajuns în Straja, la schitul din munte, unde Crucea va rămâne până anul viitor, după care a urmat Slujba Deniilor, la care participă şi mulţi dintre turiştii care petrec aici sărbătoarea Paştelui.


Etichete Procesiunea "Drumul Crucii"LupeniSchitul StrajaMunţii Vulcan

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live