Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 17-a: Universitatea Craiova – FCSB Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

Joi, 25 Noiembrie 2021
Vizualizari: 134
Comentează add

UPDATE ora 12.58: Votul privind învestirea Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă s-a încheiat. Votul a fost secret, cu bile.

VIDEO: Ședinţa de învestire a guvernului propus de Nicolae Ciucă #UPDATES VIDEO: Ședinţa de învestire a guvernului propus de Nicolae Ciucă #UPDATES - Conține video

razvan-stancu

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă. FOTO: presidency.ro.

UPDATE ora 12.58: Votul privind învestirea Guvernului propus de premierul desemnat Nicolae Ciucă s-a încheiat. Votul a fost secret, cu bile.

Membrii Birourilor permanente se întrunesc pentru verificarea şi numărarea voturilor exprimate.

UPDATE: A început votul pentru Guvernul propus de Nicolae Ciucă.

Deputaţii şi senatorii au început votul în plenul reunit, cu privire la programul de guvernare şi lista miniştrilor Cabinetului Nicolae Ciucă.

Votul este secret cu bile şi se acordă atât pentru programul de guvernare, cât şi pentru lista miniştrilor.

Pentru ca Executivul să fie învestit, este nevoie de voturile favorabile ale majorităţii parlamentarilor, respectiv 234 de voturi "pentru".

LIVE VIDEO: Parlament - Ședinţa de învestire a guvernului propus de Nicolae Ciucă.

Ședinţa de învestire a guvernului propus de Nicolae Ciucă este transmisă în direct de Radio România Actualități.

Radio România Actualități ora 10.00: La această oră este programată ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților pentru votul de învestire a Guvernului propus de Nicolae Ciucă.

Cabinetul are susținerea PNL, PSD, UDMR și a Minorităților naționale, care au aproape 90 de parlamentari în plus față de numărul necesar pentru validare executivului. Alina Stănuță se afla acum la Parlament și ne oferă detalii în direct. Bună dimineața!


Reporter: Bună dimineața! Şedința deocamdată nu a început, premierul desemnat Nicolae Ciucă va prezenta plenului Parlamentului programul de guvernare pe care l-a redactat împreună cu liderii PSD, PNL, UDMR.

Documentul cuprinde teme esențiale referitoare la investiții, sănătate, proiecte sociale sau educație și prevede alocarea a 7 procente din PIB pentru investiții, punerea în aplicare a Planului Național de Redresare și Reziliență sau majorarea cu 10% a pensiilor ori creșteri ale salariului minim și ale alocațiilor pentru copii.

Ieri toți candidații propuși pentru a ocupa funcții de ministru au primit avize favorabile în comisiile de specialitate. Pentru a ajunge la Palatul Victoria guvernul pus de liberalul Nicolae Ciucă are nevoie de votul favorabil a cel puțin 234 de parlamentari.

Nu vor fi însă emoții pentru candidații propuși la ministere și Nicolae Ciucă, deoarece grupurile parlamentare ale PSD, PNL și UDMR însumează peste 300 de parlamentari. La finalul dezbaterilor din plenul Parlamentului este programat votul secret cu bile.

Deocamdată ședința nu a început, dar sunt prezenți în sală deja premierul desemnat Nicolae Ciucă sau miniștri propuși.

DOCUMENT: Programul de guvernare propus de Cabinetul Ciucă.


Etichete programul de guvernare cabinetul ciucaȘedinţa de învestire a guvernuluiNicolae Ciucălive videoguvernparlament(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live