Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

25 Septembrie 2021
Vizualizari: 491
Comentează add

"Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia", a spus cu puţin timp în urmă preşedintele Klaus Iohannis, care a vorbit în deschiderea congresului PNL.

VIDEO: Primele declaraţii de la congresul PNL VIDEO: Primele declaraţii de la congresul PNL - Conține video

radio-romania-actualitati

Congresul PNL. FOTO: captură video.

"Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să îşi dea demisia", a spus cu puţin timp în urmă preşedintele Klaus Iohannis, care a vorbit în deschiderea congresului PNL.

A fost un mesaj de susţinere pentru Florin Cîţu cu citici ale atacurilor şi sabotajelor venite din interiorul partidului la adresa Guvernului.

Au fost critici şi pentru unii parteneri de guvernare, o referire la USR PLUS, care în opinia şefului statului s-ar comporta ca şi cum ar fi într-o permanentă dezbatere pe reţelele sociale, iar când apare primul impas îşi iau lucrurile şi pleacă.

Alina Bordeiaşu urmăreşte discuţiile de la Romexpo. Revine în direct cu detalii. Alina, bună ziua!


Reporter: Bună ziua! Șeful statului a spus că și-ar fi dorit ca în această competiție internă din PNL să vadă mai multe dezbateri pe idei și proiecte, dar din păcate a asistat la derapaje și atacuri la persoană. Klaus Iohannis a susținut totuși că acest lucru demonstrează că PNL este un partid viu, deschis competiției.

El le-a transmis liberalilor că este urgent nevoie să se depășească această criză, apreciind că nu există nici un motiv real ca premierul să fie demis sau să își dea demisia.

Klaus Iohannis a criticat modul în care a foștii parteneri de guvernare, USR PLUS, au părăsit Guvernul.


Klaus Iohannis: Guvernarea nu este un loc al ironiilor şi al gâlcevii nesfârșite, în care unii parteneri se comportă ca și cum ar fi într-o dezbatere pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă. Guvernarea înseamnă responsabilitate, perseverență, tenacitate, dialog real cu cetățenii. Cine nu este pregătit pentru așa ceva nu poate guverna România.


Reporter: Invitat la congres, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că trebuie refăcută urgent coaliția de guvernare chiar săptămâna viitoare.

"Nu putem lăsa impresia că cearta ne ocupă tot timpul" adăuga acesta.

La congres continuă discursurile din partea invitaților. Deocamdată atât. Vom reveni.

VIDEO: Declarația președintelui Klaus Iohannis la Congresul PNL.


Etichete congres pnlklaus iohanniskelemen hunorflorin cituludovic orban(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live