Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Între prieteni

9 Ianuarie 2020
Vizualizari: 928
Comentează add

VIDEO: Preşedintele Academiei Române și elevi olimpici în studioul RRA VIDEO: Preşedintele Academiei Române și elevi olimpici în studioul RRA - Conține video

intre-prieteni

Preşedintele Academiei Române, pr. univ. dr. Ioan Aurel Pop. Foto: Agerpres.

"Elevii din România înainte de a alege să studieze la o universitate din afara țării să vadă mai întâi oportunitățile din țara noastră, pentru că și aici sunt domenii unde știința și cercetarea au ajuns la stadii foarte avansate. Iar dacă se hotărăsc să plece pentru că acolo sunt totuși alte oportunități ,să aleagă înstituții de top, din păcate  de multe ori elevii aleg universități sub nivelul celor din România," a fost sfatul adresat tinerilor de către președintele Academiei Române, acad. Ioan Aurel Pop, la emisiunea ÎNTRE PRIETENI, moderată de Dan Creța.

Prezența la radio a fost legată de programul Academiei Române  destinat elevilor cu rezultate notabile la olimpiadele naționale și internaționale. Intitulat “Școala de vacanțã a Academiei Române“.

Programul își propune sã creeze o relație profesionalã de duratã între elevii performanți din toatã țara și membri ai Academiei. 

Elevii vor participa zilele acestea la lecții susținute de academicieni, profesori și oameni de științã și  vor vizita laboratoare aparținând institutelor de cercetare ale Academiei Române și de pe platforma de la Mãgurele.

Academicianul a fost însoțit de 4 elevi din țară care au făcut performanță peste hotare obținând medalii la olimpiadele internaționale.

 


Etichete președintele Academiei RomâneIoan Aurel Popelevi olimpici

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live