Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

15 Ianuarie 2019
Vizualizari: 605
Comentează add

La ora 16.00 este programată la Strasbourg, sesiunea plenară a PE, în care premierul Viorica Dăncilă urmează să prezinte priorităţile preşedinţiei române a Consiliului UE.

VIDEO: Premierul Viorica Dăncilă - Declarație în Parlamentul European VIDEO: Premierul Viorica Dăncilă - Declarație în Parlamentul European - Conține video

radio-romania-actualitati

remierul Viorica Dăncilă - Declarație în Parlamentul European. Foto: Nicu Popescu.

VIDEO: Priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

VIDEO: Premierul Viorica Dăncilă - Declarație în Parlamentul European.

Realizator: La această oră este programată să înceapă, la Strasbourg, sesiunea plenară a Parlamentului European, în cadrul căreia premierul Viorica Dăncilă urmează să prezinte priorităţile preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene.

Suntem acum în direct pentru detalii cu redactorul nostru, Andrei Şerban. Bună ziua!


Reporter: Bună ziua! Premierul Viorica Dăncilă a sosit aici, la Parlamentul European de la Strasbourg, cu puţin timp în urmă şi a fost primită oficial de preşedintele acestui for, Antonio Tajani.

Premierul român avea programată de la această oră o discuţie în plenul Parlamentului cu eurodeputaţii.

Deocamdată sala este pregătită să îi primească pe europarlamentari, dar întâlnirea cu premierul român va mai întârzia puţin.

La începutul discuţiilor, Viorica Dăncilă va vorbi despre priorităţile preşedinţiei române la Consiliul UE. Va urma apoi prezentarea punctelor de vedere ale grupurilor europarlamentare, după care premierul român va mai avea timp la dispoziţie pentru a răspunde afirmaţiilor pe care le vor face aceştia.

Vă reamintesc că România şi-a stabilit priorităţile pe baza a patru piloni: Europa convergenţei, Europa valorilor comune, Europa siguranţei cetăţeanului şi Europa, actor global.

De fapt, preşedinţia română a Consiliului UE se confruntă cu câteva dosare importante. Brexitul - iar aici, mâine, eurodeputaţii vor dezbate acest subiect, după ce vor afla rezultatul de la Londra din această seară legat de acordul Marea Britanie - UE. Viitorul buget al UE este un alt subiect dificil, mai ales că ţara noastră este foarte interesată în continuarea finanţării corespunzătoare a politicilor de coeziune şi agricole comune.

Migraţia, viitorul UE post-Brexit, iată câteva dosare foarte importante, care sunt discutate de miniştrii care o însoţesc pe Viorica Dăncilă aici, la Strasbourg.

În acest moment, în sala plenului se află un număr mic de eurodeputaţi, dar aceştia continuă să sosească, iar noi vom reveni în momentul în care va începe dezbaterea la care participă premierul român.


Etichete Președinția României La Consiliul UEViorica DancilaParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live