Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: POIANA LUI JOHANN (continuare) Vineri, 30 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

19 Mai 2020
Vizualizari: 915
Comentează add

În zona plajei Vadu există poluare cu hidrocarburi, încă de anul trecut, iar starea terenurilor afectate s-a înrăutățit.

VIDEO: Poluare gravă cu hidrocarburi în zona plajei Vadu VIDEO: Poluare gravă cu hidrocarburi în zona plajei Vadu - Conține video

sorin-cealera-constanta

Poluare cu hidrocarburi la plaja Vadu. Sursa foto: Costel Ignat.  

În zona plajei Vadu există poluare cu hidrocarburi, încă de anul trecut, iar starea terenurilor afectate s-a înrăutățit.

Un consilier local din comuna constănțeană a depus memorii la toate instituțiile abilitate și a semnalat gravitatea situației.

Rompetrol Rafinare, proprietarul terenului, a demarat demersurile pentru reabilitarea terenului afectat, dar precizează că nu este sursa contaminării.

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a solicitat o investigație detaliată și identificarea soluțiilor optime, pentru limitarea efectelor asupra mediului înconjurător.
 
 O suprafață de aproximativ 7 hectare și jumătate situată la 2 kilometri distanță de plaja Vadu este contaminată cu hidrocarburi, încă de anul trecut. Consilierul local Costel Ignat, din comuna Corbu, a sesizat autoritățile.


Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, din care face parte zona, a avansat ipoteza unei poluări istorice, survenite de la Întreprinderea de Metale Rare de la Vadu, închisă în 1997.

Sursa poluării rămâne incertă. Rompetrol Rafinare, proprietarul terenului, a elaborat un plan de ecologizare a celor două casete de pământ potențial contaminate.

În același timp, compania OMV Petrom va înlocui o conductă de țiței veche de peste 30 de ani, care trece prin acea zonă. Celzin Latif, directorul Agenției de Mediu Constanța.


Cantitatea de pământ și nisip infestată cu hidrocarburi este estimată la 50.000 de metri cubi.

VIDEO:Poluare la plaja Vadu.

(RS)
 


Etichete poluarevaduconstantahidrocarburi(RS)plaja vaduprotectia mediuluirompetrol rafinare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live