Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

8 Septembrie 2020
Vizualizari: 2501
Comentează add

Cea de-a 53-a ediție a Turului României va debuta pe 8 septembrie la Timișoara, cu o cursă prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape.

VIDEO: Începe Turul României la ciclism, a 53-a ediție VIDEO: Începe Turul României la ciclism, a 53-a ediție - Conține video

radio-romania-actualitati

FOTO: turulromaniei.com

VIDEO: Începe Turul României la ciclism, a 53-a ediție.

Cea de-a 53-a ediţie a Turului României la ciclism debutează, astăzi, la Timişoara.

După mai bine de 50 de ani, oraşul de pe Bega reapare pe harta Micii Bucle, şi este locul de desfăşurare a prologului, precum şi punctul din care se va pleca în prima etapă – una întinsă pe mai bine de 170 de kilometri, cu finiş la Oradea, transmite Radio România Timișoara.

Întrecerea, inclusă în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale, la categoria 2.1 se va derula de-a lungul a peste 800 de kilometri, traversând unele dintre cele mai spectaculoase zone ale ţării noastre, timp de 5 zile, cu punct terminus Bucureştiul.

16 echipe şi peste 100 de rutieri se vor alinia la startul programat în Piaţa Libertăţii, printre acestea numărându-se şi echipele naţionale ale Poloniei, Slovaciei, Rusiei şi Estoniei, şi bineînţeles, cea a României, din care fac parte, printre alţii, Sergei Ţvetcov, reşiţeanul Daniel Crista și Eduard Grosu, cel din urmă, cel mai bun ciclist român al momentului:

Ediţia din acest an a Micii Bucle e una aparte pentru Timişoara şi pentru că, în premieră, oraşul de pe Bega va avea o echipă la start. Este vorba de UVT-Devron West Cycling Team, în componenţa: Andrei Ionuţ, Iustin Văidian, David Urs, Andrei Cojanu, Emil Chepețan și Mihai Băbăiță. Pentru ultimii doi componenți ai echipei galben-albastre, Turul este unul special, având în vedere că sunt născuți în urbea de pe Bega.

Prologul Turului României începe, la ora 18.00, din Piaţa Libertăţii.

Cicliştii vor avea de parcurs un traseu de 3.6 kilometri, prin zona centrală a Timişoarei.

Pasionaţii fenomenului vor putea urmări întrecerea, de pe margine, respectând toate protocalele impuse de autorități. Iar cei care nu pot lua parte la prolog, desfăşurarea evenimentelor va fi în direct, la TVR 1, în premieră, în istoria competiției.

Pentru prima dată în istoricul competiției, Televiziunea Română va difuza în direct momente din toate cele 5 etape ale Turului României.

Astfel, în perioada 8 -13 septembrie pasionații de ciclism, și nu numai, vor putea urmări zilnic cele mai importante momente ale competiției, conform următorului program:

    8 septembrie,TVR 1, începând cu ora 12:00 – transmisiune în direct de la Timișoara, din timpul ceremoniei de prezentare a echipelor, iar de la ora 19:30 un rezumat al cursei prolog.


    9 – 12 septembrie, 16:00-17:00, TVR3 – ultima oră a fiecărei etape transmisă în direct


    9 – 12 septembrie, 17:00, TVR 1 – festivitatea de premiere a fiecărei etape, iar de la ora 19:30 – rezumatul zilei.


    13 septembrie, 15:30, TVR1 – finalul etapei din București și festivitatea de premiere

Cea de-a 53-a ediție a Turului României va debuta pe 8 septembrie la Timișoara, cu o cursă prolog, aceasta fiind urmată de 5 etape: Timișoara – Oradea, Oradea – Cluj-Napoca, Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana, Brașov – (Transfăgărășan) – Curtea de Argeș, etapa finală desfășurându-se pe 13 septembrie, la București.

În total, caravana ciclistă va parcurge un traseu de peste 800 km, conturat în jurul unora dintre cele mai spectaculoase zone ale țării.

(RS)


Etichete turul romanieiciclismtimisoara(RS)marea buclaeduard grosusergei tvetcov

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live