Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Leu

30 Septembrie 2017
Vizualizari: 1143
Comentează add

O persoană şi-a pierdut viaţa şi 19 au ajuns la spitale din Bucureşti, în urma incendiului ce a cuprins în această dimineaţă un centru pentru bătrâni.

Video: Incendiu la un Cămin de Bătrâni din capitală Video: Incendiu la un Cămin de Bătrâni din capitală - Conține video

adriana-leu

Incendiu. Foto: Isabela Aivăncesei..

Video: Incendiu la un centru pentru de bătrâni din București. Sursa video: Alex Lancuzov.

O persoană şi-a pierdut viaţa şi 19 au ajuns la spitale din Bucureşti, în urma incendiului ce a cuprins în această dimineaţă un centru pentru bătrâni.

Clădirea a ars pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, iar incendiul a cuprins şi un service auto şi o casă învecinată.

Focul a fost localizat, cu aproximativ o jumătate de oră în urmă, în toate cele trei imobile, dar încă nu a fost stins complet.

Şeful echipei de intervenţie a mai spus că se verifică şi dacă centrul pentru bătrâni avea autorizaţie de protecţie la incendiu.

" În prezent, continuăm misiunea de recunoaştere cu echipă de salvatori în interiorul imobilului pentru a verifica toate încăperile astfel încât să nu apară alte probleme. Din partea Inspectoratului au acţionat şi încă acţionează 10 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, spuma fiind necesară la lichidarea incendiului izbucnit la anvelopele din spatele obiectivului Cămin de Bătrâni. Două autospeciale de lucru la înălţime, o descarcerare şi şase echipaje /.../, de asemenea 3 /.../ şi un ATPVM, Autospecială Transport Victime Multiple pentru a asigura asistenţa medicală. Urmează să verificăm obiectivul respectiv din punct de vedere al avizării autorizării privind securitatea la incendiu, încă nu avem toate datele pentru că asta se verifică în baza de date, obiectivul, repet, funcţionează în sistem privat şi o să facem verificările necesare".

Știrea inițială

O persoană şi-a pierdut viaţa în incendiul ce a cuprins în această dimineaţă un centru pentru bătrâni din sectorul 4 din Bucureşti. A fost surprinsă de flăcări în pat, se pare că nu putea să se deplaseze.

Tot potrivit celor mai noi informaţii de la ISU, pompierii au reuşit să-i evacueze pe toţi ceilalţi 19 oameni prinşi în interior.

Clădirea se află lângă staţia de metrou Mihai Bravu pe Aleea Păcală. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie şi la faţa locului se află numeroase autospeciale şi maşini de intervenţie. Acolo este şi secretarul de stat Raed Arafat.


Raed Arafat: Din informaţiile care le am, colegii de la Pompieri, sunt 20 de persoane care au fost îngrijite, ca şi azil de bătrâni, 19 au fost salvate de echipele pompierilor şi au fost transportate de SMURD şi de ambulanţe la spitale. O persoană, din păcate, la acest moment o declarăm decedată. Deci asta este concluzia la acest moment, situaţia cum vedeţi este în dinamică.


Realizator: Incendiul a izbucnit la un etaj superior al clădiri, care arde de aproape două ore.

Focul s-a extins şi la un service auto şi la o clădire învecinată, a precizat cu puţin timp în urmă şeful echipei de intervenţie.


-: Începând cu ora 6:07, de la primul anunţ, prin apel 112, forţele din cadrul inspectoratului s-au deplasat gradual la locul intervenţiei, au fost alertate şi echipaje de sprijin, ulterior punându-se în aplicare deplasarea către locul incendiului forţe şi mijloace prevăzute conform planului roşu de intervenţie. După ajungerea la locul intervenţiei, s-a acţionat în primă fază pentru salvarea şi evacuarea persoanelor surprinse în Căminul de Bătrâni, în paralel intervenind pentru localizarea şi limitarea propagării incendiului la obictivele învecinate. Lucrăm la localizarea şi lichidarea incendiului, acesta se manifestă în prezent la Căminul de Bătrâni pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi, extinzându-se la două imobile învecinate, un service auto şi încă o clădire P+1 şi mansardă.


Etichete Incendiu la un Cămin de Bătrâni din capitală

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live