Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stancu

1 Septembrie 2021
Vizualizari: 955
Comentează add

TEXT și VIDEO. Premierul Florin Cîțu a anunțat că l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion. "Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze”

VIDEO: Florin Cîțu: L-am revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion VIDEO: Florin Cîțu: L-am revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion - Conține video

razvan-stancu

  Florin Cîţu. Foto. gov.ro

UPDATE: Premierul l-a propus interimar la Ministerul Justiției pe Lucian Bode.

UPDATE: Premierul Florin Cîțu a anunțat că l-a revocat pe ministrul Justiției, Stelian Ion (USR PLUS).

"Nu accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze”, a spus premierul.

Florin Cîţu a anunţat că a transmis preşedintelui Klaus Iohannis cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, Stelian Ion.

"Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion", a declarat premierul, în această seară, la Guvern.

TEXTUL integral (transcriere, RADOR):

Florin Cîțu: Am luat o decizie necesară. Acum câteva minute am trimis preşedintelui României cererea de revocare din funcţie a ministrului Justiţiei, domnul Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. Stelian Ion este o ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Un exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii coaliției despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în guvern care să șantajeze, pe nimeni care să nu înțeleagă că noi aici nu vorbim despre primar, ci vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată! Doar pentru că colegii noștri de coaliție de la USR PLUS nu au foarte mulți primari nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit. Îmi asum această decizie. Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a asumat acest proiect de investiții care nu este PNDR 3, este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României, după 30 de ani. Am trimis președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un interimar, un ministru interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România. Îmi doresc ca partenerii noștri de coaliție, USR PLUS, să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție este datoare să livreze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și că vom depăși și acest moment, pentru că interesul public, interesul românilor este mai presus de interesul unui om politic. Mulțumesc.

LIVE VIDEO: Florin Cîțu, declarații.


Ședința de guvern a fost suspendată în cursul dimineţii, după ce USR-PLUS a respins introducerea pe ordinea de zi a Programului Naţional de Investiţii ,"Anghel Saligny", în valoare de 50 de miliarde de lei, care nu avea toate avizele necesare.

Miniştrii USR-PLUS au anunţat că nu vor participa la reuniunea din această seară şi au solicitat o întâlnire a coaliţiei pentru mâine dimineaţă.

Vicepremierul Dan Barna spunea că decizia premierului de a introduce pe ordinea de zi ordonanța de urgență privind planul de investiții "Anghel Saligny" încalcă protocolul de colaborare.

Cei de la USR-PLUS au mai susținut că proiectul "Anghel Saligny" nu poate fi adoptat până când nu sunt obţinute avizele necesare.


Ministrul USR al justiției, Stelian Ion, spunea că nu a primit proiectul în original pentru a-l avizat.

De cealaltă parte, premierul Florin Cîțu susține că proiectul "Anghel Saligny" a fost trimis de ministerul de resort, cel al Dezvoltării, către Ministerul Justiției încă din 25 august.

El a precizat că nu există vreo problemă în adoptarea acestuia în ședința de guvern, firește cu observațiile fiecărui minister avizator.

Şi UDMR susține că au fost respectate procedurile de avizare pentru acest proiect.

Vicepremierul Kelemen Hunor spune că este necesar ca proiectul "Anghel Saligny" să fie adoptat înainte de rectificare.


Etichete florin citupremier(RS)stelian ionrevocareministrul justitiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live