Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL - continuare Sâmbătă, 20 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Roma

12 Februarie 2017
Vizualizari: 2518
Comentează add

Cea de-a 67-a ediție a Festivalului de muzică italiană Sanremo, care s-a îmcheiat noaptea trecută, a fost câștigată de Francesco Gabbani cu piesa ”Occidentali's Karma”.

VIDEO: Festivalul Sanremo 2017 - câștigat de Francesco Gabbani VIDEO: Festivalul Sanremo 2017 - câștigat de Francesco Gabbani - Conține video

elena-postelnicu-roma

 

Francesco Gabbani este câștigătorul ediției cu numărul 67 a Festivalului Sanremo. Melodia ”Occidentali’s Karma” a cucerit publicul și datorită originalității coregrafiei: cu un dansator îmbrăcat într-un costum de maimuță.
 
Gabbani, un cântăreț în vârstă de 34 de ani, nu era printre favoriții acestei ediții, chiar dacă numai în urmă cu un an câștigase ediția de ”noi propuneri” cu melodia: ”Amen”.
 
Pentru mulți ani a cântat într-un grup și a lucrat ca inginer de sunet. În aprilie va lansa cel de-al treilea său album, care va conține și cântecul câștigător de la Sanremo2017. 
 

Încă de la începutul Festivalului, numele cel mai vehiculat ca și câștigător a fost: Fiorella Mannoia, care la cei 63 de ani ai săi a obținut numai locul doi cu piesa ”Che sia benedetta”, dar si premiul pentru cel mai bun text și premiul presei. 
Ermal Meta cu ”Vietato morire” - a obținut loccul trei și premiul criticii, iar Albano –cu ”Di Rose e di spine” – premiul pentru cel mai bun aranjament muzical. 
 
Premiile au fost decise de un triplu juriu: de un barometru al opiniei publice cu o influență de 30%, de un juriu de specialiști, care a contat pentru un procent de 30%, iar restul de 40% de un televoting. 
 
Din juriul specialiștilor a făcut parte și: Rita Pavone, Violante Placido, Paolo Genovese, Andrea Morricone și Greta Menchi.
Festivalul Cântecului Italian Sanremo are loc în Italia din 1977.
Printre câștigători de-a lungul anilor s-au numărat: Adriano Celentano, Toto Cotugno, Al Bano și Romina Power, Ricchi e Poveri, Umberto Tozzi, Laura Pausini sau Eros Ramazzotti.

Etichete Sanremo 2017Francesco GabbaniOccidentali’s Karmavideo

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live