Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Atena Teognoste

8 Iulie 2020
Vizualizari: 503
Comentează add

VIDEO

VIDEO: Două utilaje amfibii curăță vegetația acvatică de pe râul Dâmbovița VIDEO: Două utilaje amfibii curăță vegetația acvatică de pe râul Dâmbovița - Conține video

atena-teognoste

Foto: Apele române.

Două utilaje amfibii curăță vegetația acvatică de pe râul Dâmbovița.

Primul este un utilaj amfibiu adus de la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea care a fost utilizat pentru îndepărtarea vegetației acvatice încă din primele zile ale anotimpului de vară iar al doilea a sosit azi-noapte de la Administrația Bazinală de Apă Banat.

 Potrivit specialiștilor Apelor Române, în acest an, asistăm la un fenomen de explozie a vegetației acvatice care este amplificată de temperaturile neobișnuit de ridicate din perioada actuală. Cele mai afectate sunt zonele cu viteze mici şi adâncimi reduse ale apei, așa cum este cursul amenajat al râului Dâmbovița în București.

Echipele Apelor Române execută zilnic operațiuni de întreținere a cursurilor de apă, conform Programului de Gospodărire a Apelor.

Administrația Națională Apele Române a transmis printr-un comunicat de presă că “În condițiile în care vegetația acvatică este excedentară și induce senzația că luciul de apă este „murdar”, nu se poate vorbi despre poluarea apei și, cu atât mai puțin, de mortalitate piscicolă. În București, calitatea apei Dâmboviței este bună, fiind specifică unui curs de apă amenajat”. 

Tot odată reamintește că potrivit  Ordonanței nr. 21/ 2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, cu modificările și completările ulterioare prevăzute în Legea nr. 515/ 2002, autoritățile locale au obligația să asigure curăţenia şi salubrizarea digurilor şi a malurilor, a cursurilor de apă, asanarea terenurilor insalubre şi prevenirea poluării apelor.

VIDEO:

(RS)


Etichete raul dambovitadâmboviţabucurestivegetatie acvatica(RS)ministerul mediuluiapele romane

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live