Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OBIECTIV ROMANIA - continuare Miercuri, 20 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

20 Aprilie 2017
Vizualizari: 438
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans au susţinut o conferinţă de presă comună la care a participat şi ministrul justiţiei.

VIDEO: Conferinţă de presă Sorin Grindeanu - Frans Timmermans

andrei-serban

  Premierul Sorin Grindeanu. Foto: gov.ro.

Premierul Sorin Grindeanu şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat în vizită oficială la Bucureşti, au susţinut  o conferinţă de presă comună la care a participat şi ministrul justiţiei.

Premierul Sorin Grindeanu a discutat cu prim vicepreşedintele Frans Timmermans problema MCV-ului pe justiţie şi alte subiecte europene.

Premierul a spus că vrea să finalizeze MCV-ul înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE.

Acest lucru înseamnă că la finalul acestui an, ţara noastră să primească un raport final pozitiv, a subliniat Sorin Grindeanu, care a adăugat că executivul va garanta şi în continuare un act de justiţie corect şi independent.

La rândul său, prim vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a subliniat că fiecare cetăţean european merită să trăiască într-un stat de drept, că în ultimii zece ani, cât a durat MCV-ul, s-au obţinut foarte multe lucruri bune, iar în acest moment ne aflăm pe ultima sută de metri a acestui maraton foarte lung.

Frans Timmermans a subliniat că are încredere deplină în planurile premierului Sorin Grindeanu şi ale ministrului de justiţie Tudorel Toader, care să ducă la închiderea MCV, România trebuie doar să respecte recomandările Comisiei Europene în acest domeniu, a subliniat Frans Timmermans.

Şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a spus că este preocupat de bunul mers al justiţiei, care înseamnă racordarea la standardele europene de protecţie ale drepturilor omului.


Etichete Sorin GrindeanuFrans TimmermansjustitieMCV

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live