Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 29 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Octombrie 2016
Vizualizari: 2095
Comentează add

Forţele guvernamentale irakiene au anunţat că au produs pierderi substanţiale în rândul ISIS, în ofensiva care a început astăzi asupra oraşului Mosul.

VIDEO: Armata irakiană a început asaltul asupra oraşului Mosul VIDEO: Armata irakiană a început asaltul asupra oraşului Mosul - Conține video

radiojurnal

Forţele guvernamentale irakiene au anunţat că au produs pierderi substanţiale în rândul luptătorilor din gruparea Stat islamic, în ofensiva care a început astăzi asupra oraşului Mosul, aflat din 2014 sub controlul ISIS, transmite CNN.

Armata irakiană este ajutată în luptele de la sol de rebelii kurzi şi este susţinută prin raiduri aeriene de Statele Unite şi aliaţii lor.

Organizaţia Naţiunilor Unite se teme însă de un dezastru umanitar şi şi-a exprimat "îngrijorarea extremă" pentru cei peste un milion şi jumătate de civili din zonă.

Turcia a anunţat că este pregătiră să primească sute de mii de refugiaţi din zona de conflict de la Mosul.

Pe de altă parte, ministerul francez al apărării a anunţat că pe 25 octombrie va avea loc la Paris o reuniune a coaliţiei internaţionale angajate în lupta împotriva grupării Stat Islamic.

Vor participa 12 miniştri - 8 din Europa, iar ceilalţi din Statele Unite, Canada, Australia şi Noua Zeelandă.


Etichete MosulOffensiveMosullupteofensivăasaltISISarmata irakiană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live