Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Vineri, 03 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Răzvan Stoichițoiu

26 Mai 2020
Vizualizari: 425
Comentează add

Victorie în lupta cu infractorii!

razvan-stoichitoiu

  Foto: Arhivă/ Petruţ Hîrţescu

Autoritățile de mediu au obținut o victorie în lupta cu infractorii: a fost definitivată procedura prin care se pot confisca unelte și bunurile cu ajutorul cărora se produc infracțiuni și contravenții.
 
O situație deosebită se înregistrează în județul Gorj, unde amenzile de până acum nu i-au descurajat pe cei care încalcă legea. Corespondentul nostru Răzvan Stoichițoiu are detalii:
 
Reporter: Inspectorii Gărzii de Mediu pot confisca acum bunurile și mijloacele de transport ale persoanelor care sunt surprinse că încalcă prevederile legilor în vigoare.
 
Astfel, cei care abandonează deșeuri, deversează în mod ilegal reziduuri în ape, cei care braconează și, în general, cei care încalcă prevederile legislației de mediu se vor putea alege cu amenzi și confiscarea unor bunuri, fie că este vorba despre autoturisme, remorci, autoutilitare, autospeciale, bărci și motoare sau unelte de pescuit.
 
Pot fi confiscate nu doar bunurile folosite la săvârșirea contravențiilor sau infracțiunilor, ci și cele rezultate din comiterea ilegalităților. În județul Gorj astfel de fapte au loc frecvent, pentru că amenzile aplicate până acum de comisarii de mediu nu i-au descurajat pe cei care încalcă legea. Cu mai multe detalii, în emisiunile informative de astăzi.
 
(PH)

Etichete garda de mediuinspectoriconfiscareinfractori(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live