Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Duminică, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Ianuarie 2014
Vizualizari: 1351
Comentează add

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland se află în România pentru a discuta relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Victoria Nuland s-a întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu

radiojurnal

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland (stânga) şi preşedintele Traian Băsescu. Foto: Facebook.com/bucharest.usembassy

Subsecretarul de stat american Victoria Nuland a ajuns vineri la Bucureşti, unde efectuează o vizită de două zile, parte a unui turneu în Europa.

Victoria Nuland a fost primită vineri seară de preşedintele Traian Băsescu.

Întâlnirea s-a desfăşurat fără accesul presei.

Ministrul de externe Titus Corlăţean o va primi sâmbătă dimineaţă pe Victoria Nuland.

Aceasta ar urma să aibă o întâlnire şi cu membri ai societăţii civile.

Potrivit Departamentului de Stat, discuţiile de la Bucureşti vor viza relaţiile bilaterale, probleme regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Turneul Victoriei Nuland are loc la patru luni de când aceasta a preluat postul de adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia.

Victoria Nuland este diplomat de carieră şi a mai avut funcţii de conducere în perioade în care Partidul Democrat a asigurat administraţia americană.

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean a explicat că interesul american pentru chestiunea statului de drept trebuie înţeles în contextul parteneriatului cu România în cadrul NATO.

Titus Corlăţean a precizat că nu pot exista semne de întrebare în ce priveşte angajamentul României de respectare a statului de drept, dar că autorităţile române sunt gata să ofere orice lămuriri ar fi nevoie.

"Dacă există lucruri de clarificat, ăsta e un foarte bun prilej, discutând direct aceste aspecte încă o dată, nu prin intermediul presei, nu văzând tot felul de exagerări sau denaturări. Da, există interes din partea părţii americane pentru acest aspect specific.

"E normal, până la urmă, pentru că România este un aliat extrem de serios, extrem de solid şi interesează Statele Unite ce se întâmplă în România, dar asta nu pune în niciun caz sub semnul întrebării o relaţie de cooperare excepţională care există între Bucureşti şi Washington", a spus Titus Corlăţean.

Victoria Nuland urmează să se întâlnească la Bucureşti şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. 


Etichete SUATraian BăsescuVictoria NulandTitus Corlăţeanministrul de externeMAE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live