Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE (Continuare) Marţi, 27 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

23 Februarie 2015
Vizualizari: 1124
Comentează add

Prim-ministrul Victor Ponta a afirmat că, împreună cu ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, va prezenta Parlamentului proiectul codului fiscal şi de procedură fiscală.

Victor Ponta şi Darius Vâlcov vor prezenta codul fiscal în plen

radiojurnal

Ministrul finanţelor, Darius Vâlcov (stânga) şi premierul Victor Ponta. Foto: rri.ro.

Premierul Victor Ponta a afirmat că, împreună cu ministrul finanţelor, Darius Vâlcov, va prezenta Parlamentului proiectul codului fiscal şi de procedură fiscală.

Liderul PSD a precizat că va fi prezentată şi strategia pentru ca măsurile de relaxare fiscală şi reducerea TVA la 20 de procente să poate fi puse în practică.

Victor Ponta a mai afirmat că se doreşte revenirea la finanţarea Ministerului Culturii cu două procente din încasările Loteriei Naţionale.

Această propunere ar urma să fie făcută în şedinţa de Guvern din această săptămână, de ministrul culturii şi de cel al finanţelor - a precizat premierul.

Opoziţia liberală critică însă decizia Executivului, de a face un nou Cod Fiscal şi de a aplica unele măsuri de relaxare fiscală, fără o pregătire prealabilă.

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, cel care este şi premierul cabinetului din umbră, a reiterat astăzi că este nevoie mai întâi de îmbunătăţirea colectării taxelor şi impozitelor, şi de combaterea evaziunii fiscale.

"Ceea ce ne propune dl Ponta, fără să-şi fi făcut temele de casă în prealabil, ne-ar conduce din nou la o dezordine economică. De aceea, cerem premierului să ia taurul de coarne, să intre în evaziunea fiscală, să termine reforma companiilor de stat şi să îmbunătăţească colectarea veniturilor la bugetul statului, să reformeze aparatul de colectare, în prealabil, şi apoi să se gândească la măsuri care sunt deocamdată imposibil de aplicat de guvernul domniei sale", a spus Cătălin Predoiu. 


Etichete reducerea TVAaccizenoul cod fiscalministrul finanţelorDarius VâlcovguvernparlamentVictor PontaopoziţieCătălin Predoiu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live