Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

10 Mai 2018
Vizualizari: 772
Comentează add

Unul dintre directorii complexelor Rurceni-Rovinari, Dumitru Cristea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare şi plata a 2,3 milioane de lei despăgubiri civile.

Victor Ponta şi Dan Şova achitaţi în dosarul Turceni-Rovinari

diana-surdu

 Victor Ponta. Foto: Arhivă.

Magistraţii au dat o singură condamnare în dosarul Turceni-Rovinari, în timp ce patru persoane, între care Victor Ponta şi Dan Şova, au fost achitate.

Decizia de joi, 10 mai, nu este definitivă. Fostul premier Victor Ponta a fost achitat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Şi în cazul fostului senator Dan Şova s-a dat aceeaşi decizie de achitare, pentru acuzaţii de complicitate la abuz în serviciu şi la spălarea banilor. Între cei trei directori ai complexelor Turceni şi Rovinari, Laurenţiu Ciurel şi Laurenţiu Graur şi Dumitru Cristea, primii doi au fost achitaţi, în timp ce Dumitru Cristea a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu şi plata a 2,3 milioane de lei despăgubiri civile către complexul public.

Victor Ponta a fost judecat pentru fapte care ar fi fost săvârşite potrivit DNA în calitate de avocat. Procurorii susţin că între octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta a obţinut de la "Şova şi asociaţii" 181 de milioane de lei pentru presupuse activităţi în conlucrare dar care în realitate nu s-ar fi efectuat.


Etichete Laurenţiu CiurelLaurenţiu GraurDumitru CristeaDan ŞovaVictor PontaDNATurceniRovinaricomplex

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live