Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

26 Septembrie 2014
Vizualizari: 833
Comentează add

Premierul Victor Ponta a declarat joi, de la tribuna Adunării Generale a ONU , că România va spijini ferm lupta împotriva terorismului.

Victor Ponta: România va sprijini lupta împotriva terorismului

petruta-obrejan

Premierul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Agenda celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a fost surclasată de evoluţiile internaţionale.

Astfel, majoritatea vorbitorilor şi-au axat discursurile pe provocările lumii moderne, tot pronunţându-se pentru unitate în decizie şi acţiune.

În acest sens a fost şi discursul preşedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, care a susţinut necesitatea evitării unui nou război mondial.

În aceeaşi cadenţă s-ar încadra şi intervenţia premierul Victor Ponta, care a precizat aici, în faţa celor prezenţi în plenul Adunării Generale a ONU că România nu numai că va susţine eforturile internaţionale pentru combaterea terorismului, agresiunii care creează insecuritate în regiune şi în lume, dar va participa şi logistic, efectiv în funcţie de ce se va decide.

Principala temă din discursul premierului a fost criza din Ucraina.

El a pledat pentru respectarea integrităţii teritoriale a tuturor ţărilor, precizând că acţiunile Rusiei în ţara vecină au avut un puternic impact asupra statelor din estul Europei.

"Vreau să reconfirm aici poziţia noastră clară şi fermă în chestiunea Ucrainei, România respinge orice formă de presiune externă asupra tuturor statelor din estul Europei, care au aspiraţii de integrare europeană.

"România respinge orice formă de presiune externă şi va susţine integritatea şi suveranitatea Ucrainei. În ceea ce priveşte înfruntarea terorismului, şeful executivului român a arătat că statele trebuie să dea dovadă de unitate. România va contribui, cum spuneam şi mai devreme, la această solidaritate comună", a spus premierul Victor Ponta.


Etichete Victor PontaONUConsiliul EuropeanHerman Van RompuyRomâniaUcrainaSUARusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live