Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Februarie 2014
Vizualizari: 925
Comentează add

Premierul Victor Ponta a spus sâmbătă că are o relaţie foarte bună cu Klaus Iohannis, iar prezenţa acestuia în guvern reprezintă un mare câştig.

Victor Ponta: propunerile făcute de liberali sunt valoroase

radiojurnal

Premierul României, Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că are o relaţie bună cu Klaus Iohannis, pe care îl consideră un câştig pentru echipa guvernamentală.

Premierul a evitat să dea un răspuns tranşant legat de poziţia exactă pe care ar urma să o ocupe Iohannis în executiv, acesta fiind desemnat, vineri, de PNL, pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de interne.

Victor Ponta a mai spus că toate propunerile făcute de liberali sunt valoroase.

"Sunt oameni de valoare, în frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar că îl doresc în guvern, dar care aduce un plus guvernului.

"Celelalte decizii, însă, strict tehnice, şi cum procedăm în continuare le vom lua în ţară cu calm şi cu gândul cum este mai bine pentru sarcina principală a guvernului de a-şi continua programul şi de a continua acest trend pozitiv al României", a declarat premierul.

Posibilă stare de incompatibilitate

Şi preşedintele Traian Băsescu l-a catalogat pe Klaus Iohannis drept un câştig pentru echipa guvernamentală, dar a atras atenţia asupra unei posibile stări de incompatibilitate a acestuia.

Şeful statului a mai precizat, pentru B1 TV, că Iohannis are experienţă în administraţie şi că va trebui să găsească o soluţie în ceea ce priveşte funcţia de primar al Sibiului pe care o ocupă în prezent.

Dacă Victor Ponta acceptă nominalizările PNL în guvern, le va trimite preşedintelui Traian Băsescu la Cotroceni, care are ultimul cuvânt.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, şeful statului poate să respingă numai o singură dată propunerile pentru funcţiile de miniştri.    

Vineri, în absenţa premierului, mai mulţi lideri PSD au spus că numirea lui Klaus Johannis ca vicepremier ar presupune modificarea structurii guvernului şi implicit un nou vot în parlament.


Etichete Victor PontaCrin AntonescuKlaus IohannisTraian B[sescuUSLPSDPNLSibiuguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live