Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Luni, 21 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Zimmerman

6 Mai 2014
Vizualizari: 940
Comentează add

Guvernul va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală.

Victor Ponta: "Preşedintele încalcă din nou Constituţia"

elena-zimmerman

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă.

Guvernul va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu implicarea preşedintelui Traian Băsescu în campania electorală.

Premierul Victor Ponta spune că şeful statului a încălcat din nou Constituţia. Sesizarea va fi înaintată cel mai probabil astăzi.

Decizia premierului de a sesiza, în numele Guvernului, Curtea Constituţională vine după ce în ultimele zile au fost prezentate imagini în care preşedintele Traian Băsescu îşi exprimă susţinerea pentru unul dintre partidele aflate în cursa electorală.

Potrivit premierului, Curtea ar urma să analizeze existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între executiv, abilitat să organizeze campanie electorală, şi preşedintele ţării.

O altă solicitare este aceea de a stabili că acest conflict este cauzat de implicarea directă a şefului statului în campania eletorală.

Guvernul cere de asemenea Curţii Constituţionale să pronunţe o decizie prin care să stabilească în mod clar că preşedintele ţării, dar şi alte categorii de persoane care ocupă anumite funcţii nu au dreptul de a face campanie electorală.


Etichete Victor PontaguvernTraian Băsescucampanie electoralăCCRconstituţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live