Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

8 Iulie 2014
Vizualizari: 735
Comentează add

Prim-ministrul Victor Ponta afirmă că nu doreste ieşirea UDMR de la guvernare şi că va încerca să găsească o soluţie, dar avertzizează că politica de stat nu se poate negocia.

Victor Ponta: Politica de stat nu se poate negocia

radiojurnal

Premierul Victor Ponta. Foto: Arhivă

Premierul Victor Ponta afirmă că nu doreste ieşirea UDMR de la guvernare şi că va încerca să găsească o soluţie pentru a continua o cooperare corectă.

Şeful Executivului a precizat că va discuta miecuri, atât cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, cât şi cu ministrul de externe, Titus Corlăţean.

"Mâine, fiind şedinţa de guvern, cu siguranţă, vom discuta. În rest, am o relaţie foarte bună cu cei de la UDMR, am colaborat foarte bine. Orice se poate găsi ca soluţie de continuare a coaliţiei, voi face.

"Când se pune, însă, problema de o politică de stat, aia nu se poate negocia pentru o coaliţie de guvernare. O să discutăm mâine şi sunt convins că o să găsim o soluţie" a declarat Victor Ponta.

Uniunea Democrată Maghiară din România a contestat cu mai mult timp în urmă respingerea de către Comisia Europeană a iniţiativei cetăţeneşti privind protecţia minorităţilor naţionale, iniţiată de UDMR.

Ministerul de externe a susţinut punctul de vedere al Comisiei Europene, poziţionându-se astfel împotriva politicii UDMR.

Preşedintele UDMR, Kemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că intervenţia ministerului de externe, fără o consultare cu Uniunea, l-a pus în situaţia neplăcută, de a fi ignorat şi umilit, transmit agenţiile de presă.


Etichete Victor PontaUDMRguvernarecoaliţieKelemen HunorMAETitus CorlăţeanComisia Europeanăautonomieminorităţimaghiarisecui

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live