Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Tănase

7 August 2014
Vizualizari: 1207
Comentează add

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat în termeni duri denunţarea pactului de colaborare instituţională anunţată miercuri de premierul Victor Ponta.

Victor Ponta, "o clonă a lui Traian Băsescu"

ioana-tanase

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban. Foto: captură youtube.com.

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat în termeni duri denunţarea pactului de colaborare instituţională anunţată ieri de premierul Victor Ponta.

Şeful guvernului spunea că pactul de coabitare nu mai este valabil, la o zi după ce preşedintele a declarat că l-a păcălit pe Victor Ponta să semneze acest document.

Pactul de coabitare dintre preşedinte şi prim-ministru a fost semnat în decembrie 2012 şi viza asigurarea unui climat funcţional între instituţiile statului.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că gestul de ieri al premierului de a denunţa pactul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu nu este altceva decât o mutare electorală pentru a se delimita public de preşedintele ţării, dar "Victor Ponta se legitimează în mod fals ca adversar al preşedintelui".

El mai apreciază că premierul ar fi trădat electoratul USL în momentul în care a semnat acest pact de coabitare.

Ludovic Orban a mai spus că Victor Ponta ar trebui să convingă electoratul prin măsurile luate la guvernare.

"Este o păcăleală servită populaţiei cu unicul scop de a se legitima în mod fals ca adversar al lui Traian Băsescu.

"Victor Ponta nu este altceva decât o clonă a lui Traian Băsescu, un om care vrea numai să-l înlocuiască pe Traian Băsescu şi nu urmăreşte să lupte împotriva mizeriei aduse în viaţa publică de Traian Băsescu", a declarat Ludovic Orban.

Scăderea CAS, readusă în discuţie

Viceliderul PNL a mai precizat că de săptămâna viitoare parlamentarii Alianţei Creştin-Liberale vor începe strângerea de semnături pentru a propune convocarea unei sesiuni extraordinare în vederea reexaminării legii reducerii contribuţiilor asigurărilor sociale.

El susţine că atât preşedintele cât şi premierul caută să amâne instituirea acestei măsuri la 1 octombrie şi spune că membrii alianţei PNL-PDL-Forţa Civică vor face tot posibilul pentru ca acest lucru să se întâmple.

Totodată, Ludovic Orban a mai spus că, dacă instanţa va definitiva fuziunea între cele trei partide amintite, până la alegerile prezidenţiale candidatul va fi din partea noului mare partid PNL. 

Pactul, "lovit de nulitate absolută" de afirmaţiile preşedintelui României

Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, susţine că prin denunţarea pactului de coabitare relaţiile instituţionale între Executiv şi Preşedinţie nu vor fi afectate, însă va avea de suferit relaţia premierului Victor Ponta cu preşedintele Traian Băsescu.

Dan Şova a mai precizat că, la momentul semnării pactului de coabitare, documentul era necesar pentru a crea, pe plan extern, imaginea de stabilitate şi seriozitate în România.

"Când vii şi declari public că ai înşelat partenerul, că l-ai păcălit, Codul Civil ne spune de 200 de ani că actul respectiv este lovit de nulitate absolută. Într-o explicaţie politică simplă, când vii şi spui că ai păcălit pe cineva la încheierea unui act, în mod evident, continuitatea acelui act ar fi lipsită de logică.

"Efectele sunt de două categorii: în raport intern, constituţional, raporturile între Guvern şi Preşedinţie ca instituţii fundamentale constituţionale ale statului român nu vor fi afectate de dispariţia acestui pact; fireşte că vor fi afectate relaţiile directe între premier şi preşedinte" a spus Dan Şova.


Etichete PNLLudovic OrbancoabitarepactcolaborareVictor PontaTraian Băsescudenunţare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live