Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 26 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

5 Februarie 2015
Vizualizari: 866
Comentează add

Avocatul vicepremierului Liviu Dragnea a cerut instanţei care judecă dosarul privind fraudarea referendumului de demitere a lui Traian Băsescu, audierea ca martor a premierului.

Victor Ponta, dorit martor în procesul lui Liviu Dragnea

diana-surdu

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea. Foto: captură youtube.com.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost audiat circa patru ore de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul privind fraudarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a negat pe perioada audierii acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

Este pentru prima dată când acesta dă o declaraţie în dosar, refuzând să dea în faţa procurorilor o declaraţie.

El a spus că nu ştie cine a semnat în numele său mesajele trimise în ţară prin care se cerea ca cetăţenii să iasă la vot, că nu a conceput aplicaţia informatică folosită de partid, că nu avea user sau parolă, că nu a trimis şi nu a cerut nimănui să facă acest lucru.

Întrebat dacă ar presta muncă în folosul comunităţii neremunerată în eventualitatea unui verdict de vinovăţie, Liviu Dragnea a spus că se consideră nevinovat.

Avocatul său a cerut instanţei audierea a 19 martori, între care Victor Ponta şi Mircea Duşa, însă completul de trei judecători se va pronunţa până la termenul următor pe această cerere.

DNA i-a trimis în judecată în 2013 pe Liviu Dragnea alături de 40 de persoane din 4 judeţe cu ajutorul cărora, spun anchetatorii, ar fi fraudat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui. 


Etichete Liviu DragneaÎCCJdosarreferendumTraian BăsescumartoriMircea DuşaVictor Pontajudecătorianchetatori

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live