Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Februarie 2014
Vizualizari: 965
Comentează add

Tensiunile din coaliţia guvernamentală persistă, dar liderul PSD, premierul Victor Ponta, dă asigurări că îşi doreşte continuarea guvernării în formula USL.

Victor Ponta "doreşte continuarea guvernării în formula USL"

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Tensiunile din coaliţia guvernamentală persistă, dar liderul PSD, premierul Victor Ponta, dă asigurări că îşi doreşte continuarea guvernării în formula USL.

Într-o intervenţie telefonică la postul Antena 3, Victor Ponta a recunoscut că Uniunea Social-Liberală se confruntă cu o criză, dar a respins varianta ruperii USL prin ieşirea liberalilor de la guvernare.

"Nu s-a pus problema, cineva să piardă ceva. Toţi miniştrii liberali rămân cu portofoliile lor, domnul Iohannis, aşa cum şi-a dorit, va fi ministru de interne, viceprim-ministru, coordonator al ministerelor economice. Deci nu se pune problema să negociem ceva.

"Se pune problema, când ne ducem în faţa parlamentului, să încercăm să facem acele ajustări, care să asigure că în tot anul 2014 guvernul funcţionează bine şi că are sprijinul întregului USL, nu doar al unei părţi sau alteia şi că mai ales, mai e un lucru la care eu ţin foarte mult ca prim-ministru, vreau să fim toţi la guvernare, nu să fim la guvernare de dimineaţa până după-amiaza şi seara în opoziţie" a afirmat Victor Ponta.

Starea de instabilitate, "respinsă"

Discuţiile pentru deblocarea situaţiei din USL vor fi reluate cel mai probabil luni, estimează prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, propus de liberali să preia funcţia de ministru de interne şi pe cea de vicepremier.

El a reiterat astăzi că liberalii nu sunt de acord ca un reprezentant al Partidului Conservator să devină vicepremier.

Primarul Sibiului a mai spus că Partidul Naţional Liberal nu doreşte să părăsească guvernul, deşi a recunoscut că, teoretic, partenerii de acum, grupaţi în noua alianţă USD, ar putea guverna. 

"Aritmetic da, practic greu la deal cu boii mici. Ar fi o guvernare foarte chinuită. În calculul domnului  vicepremier, care este de un an jumate şi nu se simte devalorizat deloc, intră şi UDMR, altfel nu iese la calcul" a mai spus Klaus Iohannis. 

Deşi a recunoscut că avem de a face în acest moment cu o criză guvernamentală, Klaus Iohannis a respins ideea unei stări de instabilitate, evocată anterior de preşedintele Traian Băsescu.


Etichete PSDpremierul Victor PontaUSLPNLKlaus Iohannisvicepremierguvern

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live