Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 28 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

15 Martie 2015
Vizualizari: 960
Comentează add

Premierul Victor Ponta a declarat duminică la mai multe posturi de televiziune că ministrul de Finanțe, Darius Vâlcov, i-a înaintat demisia duminică la prânz.

Victor Ponta: Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de ministru

radiojurnal

  Darius Vâlcov. Foto: presidency.ro.

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, a demisionat din funcţie, duminică după-amiază.

Anunţul a fost făcut de premierul Victor Ponta, la mai multe posturi de televiziune, după ce preşedintele Klaus Iohannis îi solicitase să demareze procedura de revocare a ministrului de Finanţe, întrucât situaţia de urmărire penală în care acesta se află afectează activitatea şi credibilitatea guvernului.

Prim-ministrul a precizat, însă, că va numi un înlocuitor al lui Darius Vâlcov săptămâna viitoare, doar după ce acesta va finaliza textul noului Cod de Procedură Fiscală.

"Domnul Vâlcov, astăzi la prânz a fost la mine la birou, mi-a prezentat demisia sa, i-am spus Ok, înţeleg despre ce e vorba, vreau doar să termini textul Codului Fiscal şi al Codului de Procedură Fiscală, după care, sigur, voi numi un înlocuitor în funcţia de ministru de Finanţe.

"Nu pot să zic că îl am astăzi, înlocuitorul, că e o funcţie mult prea importantă ca să zici că imediat găseşti pe cineva pe care să-l pui în loc, dar, cu siguranţă, zilele următoare voi decide pe cine propun. L-am anunţat de acest lucru şi pe preşedintele Iohannis, şi asta este decizia de astăzi", a spus premierul Victor Ponta.

Darius Vâlcov a aflat vineri, de la procurorii DNA, că este cercetat pentru trafic de influenţă.

Ministrul finanţelor este suspectat că în perioada în care a fost primar la Slatina ar fi luat mită 2 milioane de euro de la un om de afaceri pentru a-l favoriza pe acesta să câştige licitaţii privind efectuarea unor lucrări publice.


Etichete Darius Vâlcovdemisieministru de finanteguvernKlaus IohannisVictor PontaCod FiscalDNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live