Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA MUZICALĂ Luni, 01 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ionuţ Iamandi

14 Octombrie 2014
Vizualizari: 1110
Comentează add

Premierul Victor Ponta a respins acuzațiile președintelui Băsescu potrivit cărora premierul a fost ofițer acoperit al SIE, și susține că se roagă pentru el "pentru că e tulburat".

Victor Ponta: Am respectat legile țării ca magistrat și demnitar Victor Ponta: Am respectat legile țării ca magistrat și demnitar - Conține audio

ionut-iamandi

Prim-ministrul Victor Ponta. Foto: gov.ro.

Primul ministru Victor Ponta a calificat drept "minciuni" afirmațiile președintelui Traian Băsescu potrivit cărora Victor Ponta a fost ofițer acoperit al serviciului de informații externe în perioada 1997-2001.

"Pot sa va spun ca dupa terminarea facultatii de drept în 1995, am respectat legile tarii, mi-am servit țara de fiecare dată, ca magistrat, deputat si ministru", a spus Victor Ponta.

Referindu-se la perioada în care Traian Băsescu a fost președinte, Victor Ponta, care este candidatul PSD la președinție, a spus că mai sunt 33 de zile din "tragedia care durat peste noua ani".

Audio: Victor Ponta despre acuzația pe care i-a adus-o Traian Băsescu că a fost ofițer acoperit SIE în perioada 1997-2001.

"Nu este decat un exemplu despre cum va trebui noi sa fim dupa ce domnul Basescu nu mai este presedinte", a spus Victor Ponta.

"Daca (prin aceste afirmații, n.r.) Traian Băsescu a încălcat legea, vom cere să fie sancționat", a mai spus Victor Ponta, aflat la Iași la un pelerinaj ortodox.

"Am sa ma rog si pentru domnul Basescu, care este foarte tulburat", a mai spus Victor Ponta, înainte de a merge să se închine la moaște.

"Ofiter acoperit SIE"

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut că premierul Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit al Serviciului de Informaţii Externe între 1997 şi 2001, perioadă în care ar fi fost şi incompatibil cu funcţia de procuror pe care o deţinea.

Într-o emisiune la Realitatea TV, Traian Băsescu a afirmat că poate aduce dovezi fără a apela la documente secrete.

Potrivit declaratiilor preşedintelui, actualul guvern a dat o hotărâre, fără aprobarea CSAT, prin care extindea secretizarea datelor şi asupra foştilor agenţi ai SIE.


Etichete Traian BasescuVictor Pontaofiter acoperitSIErugaciune

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live