Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Joi, 13 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

27 Ianuarie 2019
Vizualizari: 485
Comentează add

Victimele Holocaustului, comemorate în ședința guvernului israelian

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

 Premierul israelian Benjamin Netanyahu. Foto: facebook.com/Net

La Ierusalim au fost comemorate victimele Holocaustului, în şedinţa săptămânală a guvernului israelian, condusă de premierul Benjamin Netanyahu.
 
El s-a referit la pericolul reprezentat de învierea antisemitismului în Europa.
 
Astăzi, la Ierusalim, în şedinţa săptămânală a guvernului, premierul Bejamin Netanyahu a evocat Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Holocaustului şi lupta împotriva antisemitismului.
 
El a spus că, în timpul Holocaustului, poporul evreu a fost neajutorat. Astăzi, statul evreilor este printre cele mai avansate şi cele mai puternice din lume. A fost restabilită forţa de a rezista, pe care evrei au pierdut-o în exil.
 
Spre deosebire de perioada Holocaustului - a spus premierul Netanyahu -, astăzi sunt loviţi toţi cei care încearcă să rănească şi pun în pericol vieţile evreilor. În acelaşi timp, nu sunt uitaţi morţii şi nici duşmanii, dar nici salvatorii.
 
Vinerea trecută, indivizi necunoscuţi au distrus Memorialul evreilor din Salonic care au pierit în timpul Holocaustului.
 
Netanyahu a cerut comunităţii internaţionale să acţioneze împotriva antisemitismului reînviat, în special în Europa.
 
El a declarat: "Ceea ce este nou în Europa e combinaţia antisemitism islamic cu antisemitismul stângii extreme, care include şi antisionismul", dând exemple recente ruşinoase din Marea Britanie şi Irlanda.
 
Israelul onorează memoria celor Drepţi între popoare. Astăzi a fost dezvelită la Ierusalim o placă în memoria consulului japonez Sugihara, care a salvat mii de evrei din Europa în timpul Holocaustului - a mai spus premierul Benjamin Netanyahu.
 

Etichete Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor HolocaustuluiIerusalimBenjamin Netanyahu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live