Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 21 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

22 August 2014
Vizualizari: 1261
Comentează add

Congresul internaţional al foştilor deţinuţi politic şi victime ale comunismului a început astăzi la Palatul Parlamentului.

Victimele comunismului din toată lumea se întâlnesc la București

radiojurnal

 Foto: www.iiccr.ro

Este a 21-a ediţie a congresului internaţional al foştilor deţinuţi politic şi victime ale comunismului care se ţine la un sfert de secol de la prăbuşirea comunismului în Europa Centrală şi de Est. 

Prezent la congres, fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, în calitate de preşedinte al Fundaţiei Române pentru Democraţie, s-a declarat dezamăgit de tăcerea care a acoperit crimele comunismului. 
 
Mai mult, el consideră că este nevoie şi de condamnarea ideologiei comuniste, nu doar a crimelor. 
 
La Congres au fost şi victime ale regimului, care au povestit prin ce au trecut. 
 
Printre ei, Visarion Alexandru Ştefan.   
 
”Am început să facem nişte manifeste şi am avut o idee să desfiinţăm Monumentul ostaşului rus. Ne-a arestat cum? Tata unuia dintre colegi s-a dus şi ne-a turnat la Securitate. Pe chestia asta băiatul lui n-a păţit nimic, iar pe noi ne-a luat efectiv din oală.
 
”Ce am trăit întâi la Rahovei 39, pe urmă la Julava ceva îngrozitor - sunt nişte camere imense, cam 12metri pe 5, cu boltă, şi într-o cameră din asta am stat la un moment dat peste 300 de inşi. Nu aveam closete, iar duşurile erau făcute cu furtun, cu apă rece. Ne băga la camera de duşuri şi ne spăla cu furtunul de incendiu”, spune Visarion Alexandru Ştefan.

Etichete Știri BucureștiCongresul internaţional al foştilor deţinuţi politic şi victime ale comunismuluiEmil ConstantinescuVisarion Alexandru Ştefan,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live