Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 06 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Annamaria Damian, corespondent RRA în Spania

9 Mai 2017
Vizualizari: 979
Comentează add

Poliția spaniolă a salvat o vctimă a exploatării sexuale, obligată de un proxenet român să exercite prostituția în Spania.

Victimă a prostituției în Spania, eliberată de poliție Victimă a prostituției în Spania, eliberată de poliție - Conține video

annamaria-damian-corespondent-rra-in-spania

Foto: Arhivă.

Poliția spaniolă a salvat o vctimă a exploatării sexuale, obligată de un proxenet român să exercite prostituția în Spania.

Fiul acesteia, aflat în România, sechestrat de membrii rețelei de exploatare, a fost și el eliberat și preluat de autoritățile din Călărași.

Tânara a fost racolată când avea doar 12 ani de un bărbat cu aproape 30 de ani mai în vârstă decât ea. La 18 ani, acesta a obligat-o să vină în Spania și să practice prostituția, sub amenințări și violență.

Cercetările în acest caz au început în urmă cu aproape doi ani, în urma unui denunț potrivit căruia o femeie era obligată să se prostitueze într-un bordel din provincia Caceres, din vestul Spaniei.

Victima a fost localizată și după ce a fost eliberată, a primit asistență și protecție din partea autorităților spaniole. De asemenea, fiul ei si al proxenetului, in varsta de 5 ani, a fost eliberat in Romania si preluat de autoritatile din Calarasi, care i-au asigurat asistenta medicala si psihologica.

VIDEO: Poliția spaniolă.

Aceasta tanara este una din putinele victime care a fost de acord să depună plângere.

Ea a relatat poliției că membrii rețelei îi confiscau toți banii obținuți din serviciile sexuale prestate și că adeseori era lovită, amenințată și umilită.

Acest caz este doar unul din sutele care se intalnesc in Spania.

Romancele se afla in lista celor patru nationalitati cu cele mai multe victime ale retelelor de trafic de persoane cu scopul exploatarii sexuale.

Operațiunea anunțată astăzi de poliția spaniolă s-a soldat cu arestarea a două persoane, membre ale rețelei care activează în Spania.

Potrivit unor studii internaționale, Spania se află pe locul al treilea în lume și pe primul loc în Europa în privința cererii de servicii sexuale plătite.


Etichete spaniaprostitutievictimareteaproxenet romancalarasi

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live