Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Marţi, 13 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristina Ghioca

18 Septembrie 2012
Vizualizari: 1928
Comentează add

Horia Gârbea, propus de PSD şi PNL şi Vladimir Simon din partea PDL au fost numiţi vicepreşedinţi ai Institutului Cultural Român. Andrei Marga este preşedintele ICR.

Vicepreşedinţii ICR, numiţi de Senat

cristina-ghioca

Foto: Arhivă

Plenul Senatului i-a numit cu majoritate de voturi pe Horia Gârbea, propus de PSD-PNL şi Vladimir Simon din partea PDL în funcţiile de vice-preşedinţi ai Institutului Cultural Român.

Anterior, Comisiile reunite de Cultură şi Politică Externă din Senat au avizat în unanimitate candidaturile acestora.

În cadrul audierilor, cei doi au susţinut că îşi propun să promoveze valorile culturale româneşti, în ciuda bugetului de austeritate şi să transforme Institutul într-un partener al dialogului cultural în Europa, ne-a informat redactorul Radio România Alina Stănuţă.

Săptămâna trecută, Senatul l-a validat pe Andrei Marga în funcţia de preşedinte al Institutului Cultural Român.

Postul a rămas vacant după demisia lui Horia Roman-Patapievici.

În luna august, Horia Roman-Patapievici a anunţat că renunţă la funcţie, împreună cu cei doi vicepreşedinţi, în semn de protest faţă de trecerea ICR în subordinea Senatului.

Anterior, Curtea Constituţională a decis că Ordonanţa de Urgenţă a guvernului, prin care Institutul Cultural Român trece din subordinea Administraţiei prezidenţiale în cea a Senatului, respectă legea fundamentală.

La mijlocul lunii iunie, premierul Victor Ponta spunea despre institiut că este o instituţie mult prea politizată şi acuza o lipsă de transparenţă totală în cheltuirea fondurilor publice la nivelul institutului, motiv pentru care ICR a fost trecut din subordinea preşedintelui României în subordinea Senatului.


Etichete ICRAndrei MargaHoria GârbeaVladimir Simon

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live