Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

9 Ianuarie 2019
Vizualizari: 518
Comentează add

Jyrki Katainen a menționat printre probleme și respectarea statului de drept în unele ţări, inclusiv în România.

Vicepreşedintele CE: UE se confruntă cu provocări și probleme

amalia-bojescu

 

La Bruxelles, după prima şedinţă a Comisiei Europene din acest an, vicepreşedintele executivului comunitar, Jyrki Katainen, a afirmat că Uniunea Europeană se confruntă cu o serie de provocări şi probleme, între care şi respectarea statului de drept în unele ţări, inclusiv România.

Jyrki Katainen, vicepreşedintele Comisiei Europene: Pe plan intern, vorbim despre Brexit, marea provocare, însă provocarea cea mai adâncă din punct de vedere al integrării în viitorul Europei ne leagă de problemele cu care ne confruntăm în anumite state membre în legătură cu statul de drept. Toată lumea ştie care e situaţia în Polonia, în Ungaria, din păcate şi în România, în prezent; sunt probleme grave. Europa se bazează pe valori solide. Întregul proces de integrare se bazează pe valori fundamentale, cum ar fi: statul de drept, drepturile omului, demnitatea umană, independenţa sistemului judiciar, libertatea presei, libertatea de expresie. Dacă aceste valori sunt atacate, contestate, e o fundamentală problemă.


Etichete vicepreşedintele Comisiei EuropeneJyrki Katainenproblemele UEBrexitstatul de dreptPreședinția României la Consiliul UE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live