Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 09 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

6 Februarie 2018
Vizualizari: 619
Comentează add

Vicepreşedintele american Mike Pence începe, astăzi, un turneu în Japonia şi Coreea de Sud, unde va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Vicepreşedintele american, Mike Pence, turneu în Japonia şi Coreea de Sud

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence. Foto: Agerpres/AP.

Vicepreşedintele american Mike Pence începe, astăzi, un turneu în Japonia şi Coreea de Sud, unde va participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice.

Prima etapă a deplasării este, însă, Japonia, ţară în care este prevăzută şi o întrevedere cu premierul Shinzo Abe.

Pe agenda discuţiilor se va afla problema Nord Coreeană, cei doi înalţi oficiali urmând să-şi reafirme angajamentul pentru aplicarea de presiuni maxime asupra Phenianului, pentru a determina regimul comunist să-şi abandoneze programele de înarmare nucleară şi balistică.

Preşedintele Trump a avut, vineri, convorbire telefonică cu primul ministru Abe, în care aceştia au discutat - potrivit Casei Albe - presiunea internaţională asupra Coreei de Nord.

În aceeaşi zi, experţii ONU trimiteau un raport Consiliului de Securitate în care se arată că Phenianul este capabil încă să aibă acces la sistemul financiar global, prin, citez "practici frauduloase, combinate cu deficienţe esenţiale în aplicarea sancţiunilor financiare".

Coreea de Nord ignoră sancţiunile Naţiunilor Unite privind petrolul şi gazele naturale, angajându-se în cooperare balistică interzisă cu Siria şi Burma şi exportând produse ilegal, care i-au adus aproape 200 milioane de dolari în nouă luni de zile.


Etichete Vicepreşedintele americanMike PenceturneuJaponiaCoreea de Sudjocurile olimpicecasa albacoreea de nordshinzo abeonu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live