Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Vineri, 18 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Octombrie 2017
Vizualizari: 710
Comentează add

În acest moment, România e singurul stat din Uniunea Europeană aflat într-o astfel de situaţie, a declarat, la Bucureşti, vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

Vicepreş. CE, avertisment de deviere a României de la unele ţinte bugetare

radiojurnal

Vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. Foto: youtube.com.

România a deviat, în ultimii câţiva ani, de la obiectivele bugetare pe termen mediu şi este acum singurul stat membru al Uniunii Europene aflat într-o astfel de situaţie, a declarat, la Bucureşti, vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis.

Valdis Dombrovskis: Pot deja să spun că am formulat recomandări clare, confirmate de Consiliu, privitoare la procedura de deviere suplimentară, pentru a ne asigura că are loc o ajustare fiscală şi că se atinge, din nou, obiectivul pe termen scurt.

Vicepreşedintele Comisiei Europene a mai afirmat că România înregistrează una dintre cele mai mari creşteri economice din Uniune, dar are şi o creştere rapidă a deficitului structural, motiv pentru care deficitul bugetar trebuie să scadă.

Potrivit datelor Oficiului European de Statistică, Eurostat, deficitul guvernamental al României a urcat la 4,1% din Produsul Intern Brut în al doilea trimestrul al anului, cea mai mare valoare a acestui indicator în rândul statelor comunitare.

Ministerul de Finanţe explica, recent, că diferenţa dintre soldurile menţionate de Eurostat şi datele publicate de minister provine din metodologia de calcul. Ministerul Finanţelor insistă că execuţia bugetului general consolidat pe primele nouă luni indică un deficit de 0,81% din  produsul intern brut, fapt care demonstrează că România se încadrează în ţinta de deficit de 2,96% din  produsul intern brut anual stabilită pentru anul curent.

Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, s-a întâlnit, astăzi, cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis. Între altele, ministrul român i-a transmis acestuia că politicile publice orientate către creşterea puterii de cumpărare şi stimularea investiţiilor private au produs deja primele efecte benefice, demonstrate de creşterea reală a produsului intern brut de 5,95% pe primul semestru al anului.


Etichete bugetdeficitValdis Dombrovskis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live