Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ROMANIA – STARE DE ALERTĂ (CONTINUARE) Vineri, 05 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

21 August 2014
Vizualizari: 932
Comentează add

În cadrul discuţiilor va fi abordată problema cooperării economice bilaterale, pe fondul embargourilor impuse de către Federaţia Rusă mai multor produse din Republica Moldova.

Vicepremierul rus se întâlneşte cu omologul său moldovean

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Vice-premierul rus Dmitri Rogozin. Foto: cftni.org.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, care întreprinde o vizită de două zile în Republica Moldova, a fost întâmpinat cu ostilitate, la sosirea pe aeroportul din Chişinău, de catre un grup de tineri protestatari.

După o întâlnire cu Adrian Candu, vicepremier şi ministru al economiei, la care va participa şi delegaţia rusă, Rogozin va pleca spre Tiraspol.

În cadrul discuţiilor va fi abordată problema cooperării economice bilaterale, pe fondul embargourilor impuse de către Federaţia Rusă mai multor produse din Republica Moldova.

Din delegaţia sosită la Chişinău fac parte 25 de demnitari, printre care deputaţi şi membri ai Consiliului Federaţiei, oficiali din Ministerul Economiei, ai Serviciului Vamal Federal şi ai Serviciului Federal de Supraveghere Veterinară şi Fitosanitară, Rosselhoznadzor.

Este de aşteptat să se discute, de asemenea, şi despre furnizarea gazelor naturale în perspectiva expirării actualului contract la 31 decembrie, acest an.

Reamintim că, anterior, Dimitri Rogozin anunţase pe contul său de Twitter că va veni în regiunea separatistă a Republicii Moldova la 24 august, pentru a lua parte la manifestările dedicate împlinirii a 70 de ani de la începerea operaţiunii Iaşi-Chişinău, cunoscută în istorie şi sub denumirea de "Bătălia pentru România", câştigată de către Armata Roşie.


Etichete Dmitri RogozinRusiaRepublica MoldovaAdrian Candugazeembargou

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live