Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Marţi, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

22 August 2014
Vizualizari: 1588
Comentează add

Între subiectele importante de discuţie se află embargoul impus unor produse moldoveneşti şi livrarea gazelor naturale, în condiţiile în care contractul expiră la 31 decembrie.

Vicepremierul rus, în vizită oficială în R. Moldova

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin. Foto: captură Youtube

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin întreprinde o vizită oficială de două zile în Republica Moldova, în fruntea unei numeroase delegaţii, din care fac parte, printre alţii, deputaţi, membri ai Consiliului Federaţiei, ministrul culturii, reprezentanţi ai autorităţilor vamale şi ai celor de control veterinar şi fito-sanitar.

Printre cele mai importante subiecte ale agendei delegaţiilor interguvernamentale pentru cooperare comercial-economică moldo-rusă se află embargourile impuse mai multor produse moldoveneşti, precum şi livrarea gazelor naturale, în condiţiile în care contractul actual va expira la 31 decembrie. 

Partea moldoveană a cerut ca, în perioada negocierilor, să fie suspendată aplicarea sancţiunilor şi interdicţiilor impuse de Rusia şi identificarea unor soluţii reciproc acceptabile.

Cooperarea în domeniul energetic, un subiect aparte al întrevederii

Cooperarea în domeniul energetic a reprezentat un subiect aparte al întrevederii, iar reprezentanţii Chişinăului au susţinut necesitatea extinderii pentru anul 2015 a contractelor de tranzit şi furnizarea gazelor naturale existente.

În acest context, Dmitri Rogozin a menţionat necesitatea dialogului la nivel bilateral şi respectarea intereselor agenţilor economici din Transnistria.

După cum a declarat la sfârşitul întrevederii ministrul economiei Andrian Candu, o primă înţelegere cu partea rusă este o întrevedere la Moscova, între 25-26 septembrie, în cadrul unor lucări la nivelul Comunităţii Statelor Independente.

Deşi anunţată de ambasada Federaţiei Ruse, întâlnirea Iulie Leancă - Dmitri Rogozin nu a fost confirmată de surse guvernamentale de la Chişinău.


Etichete Dmitri RogozinRusiaRepublica MoldovaembargouproduseTransnistriaChişinău

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live