Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Andrei Şerban

6 Aprilie 2020
Vizualizari: 378
Comentează add

Vicepremierul la Raluca Turcan a spus că din cauza pandemiei de COVID-19, alegerile locale nu se pot desfășura la termen și din acest motiv a fost elaborată o OUG.

Vicepremierul Raluca Turcan: Alegerile locale se amână

andrei-serban

Guvernul dezbate la această oră ordonanța de urgență prin care se acordă un stimulent financiar medicilor și personalului auxiliar, care tratează pacienții cu COVID-19.

Pe ordinea de zi se află şi ordonanța de urgență care prelungeşte mandatul aleşilor locali până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2020.

Vicepremierul Raluca Turcan a precizat, la începutul şedinţei de guvern, că din cauza pandemiei de COVID-19, alegerile locale nu se pot desfășura la termen și din acest motiv a fost elaborată o ordonanță de urgență, care prelungește mandatul aleșilor locali până cel mai târziu la 31 decembrie 2020.

Raluca Turcan a mai spus că ordonanța prevede și simplificarea procedurilor pentru pregătirea alegerilor electorale.


Raluca Turcan: În sensul în care partidele politice și candidații pentru funcţiile din administrația publică locală să prezinte o singură listă de susţinători şi, de asemenea, să fie nevoie să se depună un număr minim de 25.000 de semnături, dintre care 500 de alegători din fiecare județ și 1.000 de alegători din municipiul București.


Reporter: Miniştrii mai dezbat, în ședința de la această oră, o ordonanță de urgență prin care se acordă un stimulent financiar la salariul medicilor și personalului auxiliar care tratează bolnavii de COVID-19, inclusiv cei care lucrează pe ambulanțe.

Pentru acest stimulent financiar se va plăti doar impozitul pe venit și din el nu se vor reține contribuțiile la sănătate și la pensie.

(RS)


Etichete guvernludovicalegeri localeraluca turcancoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live