Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Ilie Pintea

14 Ianuarie 2017
Vizualizari: 949
Comentează add

Premieră absolută a piesei lui Radu Herjeu la Teatrul Dramatic Ion Dezideriu Sîrbu din Petroșani.

”Viața e în direct doar aici” ”Viața e în direct doar aici” - Conține audio

ilie-pintea

foto: Ilie Pintea

Scena Teatrului Dramatic Ion Dezideriu Sîrbu din Petroșani devine platou de televiziune în această seară,  pentru premiera unei piese care ne poartă în culisele talk-show-urilor de pe micul ecran. ”Viața e în direct doar aici”, de Radu Herjeu, e a doua premieră absolută a autorului la teatrul din Petroșani, și dacă ne gândim că cel care a scris textul e un fost jurnalist, reprezentația din această seară promite să fie una extrem de interesantă. Regizorul spectacolului, Andrei Mihalache, spunea că textul încearcă să decodifice cu mijloacele eteatrului lumea din spatele spectacolului televiziunii, dar și să tragă un semnal de alarmă, în așa fel încât, după spectacol, cei care l-au văzut să se întrebe cât adevăr e pe micul ecran.

Realizatorul emisiunii în jurul căreia are loc acțiunea piesei e Mihai Alexandru, care mi-a spus că personajul său nu e mulțumit de ceea ce face, iar actrița Oana Liciu Gogu o joacă pe doamna Popescu, un personal generic, pe care spectactorii îl vor recunoaște cu siguranță.

Autorul piesei va fi în sală, așa cum e firesc pentru o premieră absolută. L-am întrebat pe Radu Herjeu în ce măsură experiența sa de jurnalist se regăsește în personajele sale și mi-a spus că fiecare replică din text are în spate câte ceva din ceea ce a întâlnit fie ca jurnalist, fie ca membru în Consiliul Național ala Audiovizualului.

Radu Herjeu a mai scris o piesă de teatru, ”Autorul”, jucată tot la teatrul dramatic Ion Dezideriu Sîrbu din Petroșani, iar fostul jurnalist s-a dovedit a fi un dramaturg inspirat, în textele căruia comedia se împletește cu amărăciunea, la fel ca în viață.

 


Etichete Radu HerjeuTeatrul Dramatic Ion Dezideriu Sirbu PetrosaniViata e in direct doar aiciteatru

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live