Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 27 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

20 Mai 2022
Vizualizari: 288
Comentează add

Veteranii de război din Republica Moldova acuză Mitropolia Moldovei de promovare a politicilor Moscovei.

Veteranii de război din Republica Moldova acuză Mitropolia Moldovei

florin-lepadatu

Chişinău, capitala Republicii Moldova  foto: arhivă

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI - În Republica Moldova, veterani ai războiului din Transnistria, din 1992, acuză Mitropolia Moldovei, care ţine de Patriarhia Moscovei, că promovează politicile Rusiei.

Veteranii spun şi că, dacă va fi nevoie, sunt gata să lupte din nou, în condiţiile în care o serie de incidente recente în Transnistria, dar şi declaraţii ale unor oficiali ruşi au creat îngrijorare la Chişinău.


Reporter: Mario Balint - ”Veteranii războiului de la Nistru spun că sunt gata să apere din nou pământul Moldovei, dacă va fi necesar, și acuză Biserica ortodoxă ce ține de Patriarhia Moscovei că face jocurile Rusiei.


Ion Batîr, administrator al Asociației obștești „Forța Veteranilor”: ” Avem informații din teritoriu că ei stau și așteaptă comanda de la Moscova, și în orice minut pot să atace. Mai corect ar fi că o să atace Ucraina, să deschidă altă linie de front, nu spre Republica Moldova. Ei au anunțat clar că Republica Moldova o vor lua fără nicio împușcătură. Noi cunoaștem ce așteaptă ei, dar cel mai grav este că Biserica este un pilon al KGB-ului rusesc, care zi de zi duce informații la cetățenii mai puțin informați. E un lucru foarte periculos pentru Republica Moldova. Practic, avem dușmani în interior, la noi aici. Noi trebuie să fim foarte atenți la ce se petrece. Guvernarea ne liniștește, spune că totul va fi bine, dar asta nu este așa, noi trebuie să fim atenți. Așteptăm că orice poate să se întâmple. Dar, ca veterani de război, noi suntem gata în orice clipă să apărăm pământul nostru.”

În prezent, în Republica Moldova sunt peste 20.000 de veterani care au luptat în războiul din 1992.”


Etichete ChişinăuRepublica Moldova

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live