Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRINTRE STELE (R) Marţi, 02 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Buzică

5 Februarie 2015
Vizualizari: 1461
Comentează add

In aceasta seara incepand cu orele 19, la galeria de arta Galateca din Bucuresti, va avea loc vernisajul Proiectul Bleeding Gold al artistei Ioana Sisea.

Vernisajul Proiectul Bleeding Gold, joi la galeria Galateca

alex-buzica

Artista Ioana Sisea. 

In aceasta seara incepand cu orele 19, la galeria de arta Galateca din Bucuresti, va avea loc vernisajul Proiectul BLEEDING GOLD - o reprezentare vizuală a granițelor pe care le trăsăm între lumea noastră interioară și cea exterioară.

Studiul artistei Ioana Sisea interoghează modalitatile prin care ne ascundem experienţele traumatice şi felul în care acestea ne influențează interacțiunile.

Piesele din porţelan sunt modelate după o parte expresivă şi expusă a corpului feminin: pieptul.

Această zonă este acoperită cu un şi mai fragil înveliş de porţelan, care este marcat de răni şi cicatrici. Sângele este înlocuit cu aur şi sticlă, pentru a sublinia valoarea traumei în definirea individualităţii noastre şi în îmbogăţirea spectrului emoţional.

Piesele definesc o topografie a corpului, similară cu geografia lumii naturale: fenomenele exterioare îşi lasă semnele în timp, erodând și conturând treptat caracterul peisajului.

Aşadar, deşi demersul este într-o formă non-narativă, rănile alcătuiesc o hartă prin care experienţele trecute şi perspectivele viitoare pot fi explorate de către privitor fie în mod reflexiv, fie analitic.

În acest fel, piesele pot fi văzute ca metaforă existenţialistă pentru experienţele individuale sau ca un comentariu mai general asupra modului în care trebuie să asimilăm traumele în scopul dezvoltării unei înţelegeri mai profunde și complexe asupra existenţei noastre

Bleeding Gold “ poate fi vizitata pana pe data de 21 februarie 2015. 


Etichete ştiri BucureştiexpoziţievernisajgalerieGalatecaBleeding GoldIoana Siseaartăsculptură

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live