Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Vineri, 15 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Clementina Tudor, Ialomița

2 Decembrie 2020
Vizualizari: 205
Comentează add

Verificări ale inspectorilor de muncă în Ialomița

clementina-tudor-ialomita

     

Legislația muncii pare a fi opțională pentru unii angajatori din Ialomița. Ultimele verificări ale inspectorilor de muncă au scos în evidență încălcarea drepturilor salariaților în unele firme. Au fost controlați 44 de angajatori cu 6.300 de salariați. Corespondentul RRA, Clementina Tudor, transmite:
 
Reporter: Un angajator, cu peste 200 de salariați, a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că nu a organizat programul de lucru astfel încât personalul să intre și să iasă de la serviciu pe parcursul unei ore. Mai multe abateri au fost la normele din contractele de muncă. Șef serviciu ITM Ialomița, Aurelia State, detaliază.
 
Aurelia State: Șapte sancțiuni contraveționale, din care trei amenzi în valoare de 9.000 de lei și patru avertismente pentru remedierea următoarelor deficiențe: nestabilirea și neacordarea sporurilor privind munca efectuată în timpul repausului săptămânal, neevidențierea orelor de muncă prestate zilnic pentru fiecare salariat, nerespectarea clauzelor contractului individual de muncă cu timp parțial, precum și nerespectarea termenelor de transmitere în Revisal a elementelor contractelor individuale de muncă.
 
Reporter: Și mai multe deficiențe au fost în domeniul sănătății și securității în muncă, unde pe lângă avertismente s-au aplicat patru amenzi în cuantum de 27.000 de lei.
 
Aurelia State: Principalele deficiențe: nefinalizarea controlului medical periodic, neorganizarea activității de prevenire și protecție la nivelul unității, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și neasigurarea echipamentului individual de protecție specific sezonului rece.
 
Reporter: În ceea ce privește măsurile luate pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 au fost constatate 20 de deficiențe la 19 angajatori, toți sancționați cu avertisment.
 
(PH)

Etichete inspectori de muncaIalomitaangajatoriverificari(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live