Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Noiembrie 2020
Vizualizari: 258
Comentează add

Vedetele din Spania nu vor mai putea face reclamă la casele de pariuri

radiojurnal

Foto: Arhivă.

Vedetele din Spania nu vor putea face reclamă la casele de pariuri care nu îşi vor putea, la rândul lor, face publicitate la televizuni sau pe tricourile sportivilor.

Decizia a fost aprobată marţi de guvernul spaniol, care a mai hotărât şi acordarea de ajutoare speciale angajaţilor din domeniul spectacolelor şi şomerilor.


Reporter: Annamaria Damian, Madrid: "Guvernul a aprobat un nou ajutor pentru şomerii care beneficiau de prestații și care le-au epuizat în perioada stării de urgență, neavând posibilitatea să-și caute un loc de muncă din cauza restricțiilor.

Aceștia au dreptul acum să primească 430 de euro pe lună, timp de trei luni.

De această măsură ar putea beneficia 250.000 de persoane.

Executivul a mai hotărât aprobarea unui ajutor de șomaj pentru personalul tehnic și auxiliar din domeniul evenimentelor și spectacolelor culturale, pentru aproximativ 10.000 de persoane, și prelungirea până la finalul lunii ianuarie a ajutorului acordat artiștilor din domeniul spectacolelor publice, pentru 35.000 de oameni.

O altă decizie importantă și așteptată este cea privind reglementarea publicității pentru pariurile online.

Companiile din domeniu pot să-și facă publicitate audiovizuală doar între orele 1:00 şi 5:00 și nu mai au voie să sponsorizeze evenimente sportive.

Personajele cunoscute sau vedetele, indiferent din ce domeniu, nu mai au permisiunea să facă reclamă la casele de pariuri, deoarece se consideră că influențează sănătatea tinerilor.

Încălcarea acestui decret înseamnă amenzi cuprinse între 100.000 și 1.000.000 de euro, precum și încetarea activității firmei timp de șase luni."

Tot în şedinţa săptămânală, guvernul de la Madrid a acceptat solicitarea de salvare a companiei aeriene Europa Air, cu 430 de milioane de euro şi un credit de 235 de milioane de euro, după ce această companie a înregistrat pierderi de 95%.


Etichete spania(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live