Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: EDITIE SPECIALĂ. ROMANIA VOTEAZĂ. ALEGERI LOCALE 2020 Duminică, 27 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Paul Poteraşi

17 Martie 2012
Vizualizari: 1470
Comentează add

Scurgerile de informaţii de la Vatican fac referire la posibile acte de corupţie, administrare greşită şi eventuale conflicte interne între responsabili de rang înalt ai bisericii catolice.

Vaticanul anchetează scurgeri de informaţii interne

paul-poterasi

Papa Benedict al XVI-lea. Foto: Reuters.

Vaticanul a deschis o investigaţie penală rară în legătură cu scurgerea unei serii de informaţii confidenţiale în presa italiană, precizează BBC.

Scurgerile de informaţii de la Vatican fac referire la posibile acte de corupţie, administrare greşită şi eventuale conflicte interne între unii dintre responsabilii de rang înalt ai bisericii catolice.

Ziarul Vaticanului, L'Osservatore Romano, a precizat că au avut loc "acte grave de neloialitate".

"Vatileaks", aşa cum a fost numit scandalul, a umplut presa italiană.

Scurgerile de informaţii extrem de sensibile din interiorul secretariatului de stat al Vaticanului, inclusiv scrisorile personale ale Papei Benedict al XVI-lea, sunt un motiv evident de ruşine pentru suveranul pontif susţine BBC.

Papa Benedict al XVI-lea a ordonat o anchetă separată ca să încerce să stabilească sursa scurgerilor.

Potrivit AFP, care îl citează pe directorul L'Osservatore Romano, ancheta va viza fiecare ramură a administraţiei de la Vatican.

Scurgerile de informaţii fac referire inclusiv la o scrisoare venită de la ambasadorul Vaticanului la Washington ce era destinată Papei Benedict al XVI-lea şi în care ambasadorul acuza administraţia de la Vatican de clientelism, nepotism şi corupţie.


Etichete Vaticaninformaţiianchetăcorupţie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live