Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

7 August 2020
Vizualizari: 242
Comentează add

Peste 20 de comune din judeţul Vaslui au depus proiecte de racordare la sistemul de alimentare cu gaze naturale.

Vaslui: Proiecte de racordare la sistemul de alimentare cu gaze naturale

alina-darie-vaslui

Foto: romgaz.ro

Peste 20 de comune din judeţul Vaslui au depus proiectele de înfiinţare de sisteme de distribuție a gazelor, iar pentru mai multe localități s-au semnat deja contracte de finanțare. Asta în condițiile în care tot mai mulți proprietari de locuințe individuale doresc să scape de încălzirea cu lemne.

Interesul autorităţilor locale de la nivelul județului Vaslui pentru dezvoltarea aducțiunilor de gaze naturale este tot mai mare. De pildă, comunele Pădureni, Dimitrie Cantemir, Vetrișoaia, Crețeşti și Hoceni s-au asociat pentru a implementa un astfel de proiect de racordare la sistemul de alimentare cu gaze naturale. Comunele Ștefan cel Mare și Roșiești au deja câteva gospodării branșate, întrucât în zonele lor extinderea rețelei de gaze naturale este avansată.

Adrian Tighici, managerul Gaz Est Vaslui: Este o avalanșă de solicitări și nu neapărat la blocurile de locuințe, ci mai degrabă la locuințele individuale, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. Asigură un confort sporit, materialul lemnos s-a scumpit.

În prezent peste 80% din locuitorii din mediul rural al județului Vaslui își încălzesc locuințele cu lemne de foc, pe care le procură la prețuri mari, și de câte 500 de lei metrul cub.
-: Lemnele acum sunt scumpe. Gazele la ţară nu prea sunt, cine nu ar vrea, e mai ieftin.

În prezent peste 20 de primari din județul Vaslui au depus proiecte de înființare de sisteme de distribuție a gazelor naturale la Fondul de Dezvoltare și Investiții, organism în cadrul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză din subordinea Guvernului României.


Etichete (ii)vasluigaze

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live