Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Joi, 24 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Darie, Vaslui

12 August 2020
Vizualizari: 191
Comentează add

În Vaslui, numărul cazurilor de COVID a crescut exploziv în ultimele trei zile.

Vaslui: Numărul cazurilor de COVID a crescut exploziv în ultimele trei zile

alina-darie-vaslui

Foto: Arhivă/ Maria Măndiță.

Cele mai multe cazuri noi sunt astăzi în Bucureşti - 174, Vaslui - 123 şi Argeş - 77. În Vaslui, numărul cazurilor a crescut exploziv în ultimele trei zile: acum trei zile erau 21 de cazuri înregistrate în 24 de ore, iar astăzi sunt 123, de aproape şase ori mai mult. 

Conform celei mai recente raportări oficiale, județul Vaslui înregistrează în ultimele două zile cel mai mare număr de infectări din țară după municipiul București.

Astăzi, de pildă, au fost confirmate pozitiv 123 de noi cazuri de infecție cu virusul  SARS-COV-2, iar cu o zi în urmă, 113. În spitalul din Bârlad sunt în prezent 207 pacienți internați, iar alți 111 pacienți cu COVID-19 sunt izolaţi la domiciliu.

Autoritățile sanitare ale județului Vaslui explică acest număr mare de infectări crescut brusc de la o zi la alta prin aceea că la Huși, de pildă, s-a identificat un focar de nu mai puțin de 190 de persoane infectate cu SARS-COV-2 într-un centru al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, fiind vorba între ei de 32 de angajați.

Aceștia, până să afle că sunt infectați au ajuns în familii, în comunitate și fără să știe că sunt bolnavi, este posibil să fi generat noi infectări.

În total, în județul Vaslui, până acum, numărul infectărilor cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 1.122 de persoane.


Etichete (ii)crestereinfectarivaslui

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live