Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Vineri, 18 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

12 August 2020
Vizualizari: 161
Comentează add

Mulți vasluien folosesc măștile de unică folosință de mai multe ori, în ciuda recomandărilor medicilor, iar motivul este acela, spun ei, că nu au bani.

Vaslui: De cinci ori mai multe cazuri de infectare Covid-19

florin-lepadatu

 Foto: Grupul de Comunicare Strategică.

Autoritățile au anunțat ieri alte 1.215 cazuri de coronavirus, din peste 19.000 de teste, dar și 35 de decese ale unor persoane infectate. Bilanțul îmbolnăvirilor a depășit 63.000, iar al deceselor a ajuns la 2.764.

La  Terapie Intensivă sunt internați 485 de pacienți. Deși a fost o nouă zi cu peste 1.000 de cazuri noi de coronavirus, cifre îngrijorătoare vin din județul Vaslui, unde au apărut de cinci ori mai multe infectări decât cu o zi în urmă.

Un caz grav este al directoarei Spitalului Județean din Vaslui, care a fost transferată ieri la Institutul "Matei Balș" din Capitală, după ce a fost diagnosticată cu COVID-19. Fiul său a făcut parte dintr-un grup de copii care au mers la mare după un majorat, o fată fiind confirmată cu noul coronavirus.

Între timp, specialiștii și autoritățile fac nenumărate apeluri și amintesc în permanență cât de importantă este purtarea corespunzătoare a măștilor de protecție, obligația de a le purta pare însă să nu fie suficientă, numeroase persoane utilizează de mai multe ori aceeași mască de unică folosință, ceea ce constituie un mare pericol, avertizează medicii. Corespondentul RRA Alina Darie transmite de la Vaslui.

Reporter: Mulți vasluien folosesc măștile de unică folosință de mai multe ori, în ciuda recomandărilor medicilor, iar motivul este acela, spun ei, că nu au bani pentru a cumpăra frecvent măști de protecție respiratorie. La un preț de 2 lei și cu minim trei măști folosite zilnic un calcul simplu arată că o persoană cheltuie în acest sens cel puțin 180 de lei pe lună. Cum la Vaslui sunt peste 10.000 de șomeri în evidențele Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă și mii de angajați cu salariul minim pe economie, oamenii aleg să refolosească măștile, deşi un asemenea gest duce la infectări cu virusul SARS-CoV 2.
 
Direcția de Sănătate Publică Vaslui insistă cu îndemnul la respectarea normelor sanitare.
 
Mihaela Vlada, manager: Încurajez purtarea măştii atâta timp cât s-a dovedit că este o barieră în transmiterea virusului. Şi fiecare dintre noi neprotejându-ne putem deveni o cauză a suferinţei celor de lângă noi.
 
Reporter: Numărul cazurilor de persoane cu COVID-19 a crescut în judeţul Vaslui la peste 900.
 

Etichete Vasluicovid-19

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live