Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 10 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Matei

30 Iunie 2012
Vizualizari: 1643
Comentează add

Vasile Blaga cheamă la unitate a dreptei în jurul PDL. Prim-vicepreşedinţi au fost aleşi Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea, marii perdanţi fiind Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.

Vasile Blaga preia conducerea PDL

florin-matei

Noul preşedinte PDL, Vasile Blaga. Foto: Agerpres.

Vasile Blaga a fost ales preşedinte al PDL cu 1197 de voturi şi 28 împotrivă.
 
În noua sa calitate, Vasile Blaga a adresat din nou apelul la unitatea dreptei româneşti în jurul PDL.  
 
"Vom adăuga istoriei noastre tot ce este necesar pentru un Partid Democrat Liberal al anului 2012, un PDL lider al dreptei româneşti, un PDL catalizator.
 
"Un partid care este capabil să anime şi să inspire forţele politice ale dreptei şi energiile societăţii româneşti, a afirmat Vasile Blaga.
 
Preşedintele PSD Victor Ponta l-a felicitat pe Vasile Blaga şi a afirmat că speră ca împreună să poată normaliza relaţia dintre putere şi opoziţie "în sensul civilizării şi respectării normelor democratice", notează Mediafax.
 
Cezar Preda, Cristian Preda, Mihai Stănişoară şi Dorin Florea au fost aleşi în cele patru funcţii de prim-vicepreşedinţi PDL.
 
Pentru funcţiile de prim-vicepreşedinte au mai candidat Teodor Baconschi şi Theodor Paleologu.
 
Cezar Preda a obţinut cele mai multe voturi, respectiv 926. Acesta a fost urmat de Dorin Florea - 881 de voturi, Cristian Preda - 872 de voturi şi Mihai Stănişoară - 751 de voturi.
 
În funcţia de secretar general a fost ales Gheorghe Flutur.
 
Daniel Buda a fost ales preşedintele Comisiei de etică, litigii şi integritate cu 788 de voturi "pentru", iar Gheorghe Albu a fost validat preşedinte al Comisiei de revizie şi control cu 1134 de voturi "pentru" şi 46 de voturi "împotrivă".
 
Rezoluţie "pentru consolidarea valorilor democratice"
 
Convenţia Naţională a PDL a adoptat, la propunerea lui Vasile Blaga, o rezoluţie în care partidul face apel la toate "forţele pro-democratice din România să se delimiteze de atacul împotriva legalităţii şi a statului de drept lansat de Guvernul USL condus de primul ministru Victor Ponta".
 
În documentul citit de Vasile Blaga după ce a fost ales preşedinte al PDL, sunt menţionate "seria de abuzuri fără precedent la adresa instituţiilor statului"; faptul că "pentru prima oară în 22 de ani de democraţie primul ministru al guvernului a refuzat să respecte o decizie a Curţii Constituţionale"; "iniţiativele repetate de modificare a legilor pentru transformarea lor din norme de interes public în instrumente menite să servească persoane sau partide".
 
Conform documentului, PDL consideră că este absolut necesar un parteneriat cu societatea civilă pentru păstrarea şi consolidarea valorilor democratice şi instituţiile statului de drept construite în ultimii 22 de ani.
 
Vasile Blaga a anunţat că această rezoluţie va constitui alături de moţiunea PDL "Pentru o societate dreaptă" programul politic al partidului.
 
În echipa lui Vasile Blaga "mă aşteptam să vină câştigătorii"
 
Vicepreşedintele PDL Elena Udrea s-a declarat surprinsă că în echipa lui Vasile Blaga sunt şi candidaţi care au fost perdanţi în alegerile locale.
 
"Eu mă aşteptam ca în echipa lui Vasile Blaga să vină câştigătorii, să vină cei care au obţinut voturi în alegerile locale, cei care pot aduce voturi şi pentru la toamnă", a susţinut ea.
 
Elena Udrea a arătat că este important pentru credibilitatea acestei echipe să fie formată din oameni care au demonstrat că sunt susţinuţi de electorat.
 
"Când tu pierzi lamentabil cu 8 la sută şi te gândeşti că poţi să fii în conducerea PDL, eu mă întreb cum va fi privită această conducere din exteriorul partidului", a afirmat ea.

Etichete PDLVasile BlagaGheorghe Flutur

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live