Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Sâmbătă, 04 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

22 Iunie 2012
Vizualizari: 1056
Comentează add

Grupul reformiştilor a renunţat la ideea de a avea propriul candidat la şefia PDL, pe motiv că este nevoie de unitate în cadrul partidului.

Vasile Blaga, candidat unic la preşedinţia PDL

alina-bordeiasu

Vasile Blaga. Foto: Agerpres.

Democrat-liberalii vor avea de votat un singur candidat la preşedinţia partidului, întrucât la apropiatul congres PDL conducerea va fi revendicată doar de Vasile Blaga.

Democrat-liberalii se regrupează în jurul lui Vasile Blaga de la care se aşteaptă să ridice partidul, aşa cum a făcut-o Traian Băsescu în 2001.

Vasile Blaga, cunoscut drept un foarte bun organizator, spune că doreşte unitatea partidului, dinamizarea activităţii structurilor interne, încurajarea dialogului intern între generaţii şi a diversităţii de opinie exprimate doar în interiorul PDL şi nu în afara lui. 

"Am decis să candidez la preşedinţia partidului pentru că în acest moment este necesar ca PDL să se reorganizeze şi să-şi onoreze aşa cum se cuvine rolul de principal partid de opoziţie.

"Candidez pentru că vreau un PDL unit, solidar, puternic, ataşat principiilor şi valorilor de centru-dreapta pe care şi le asumă.

"Este momentul care trebuie să genereze unitate şi mai ales solidaritate. Solidaritate între membrii săi, solidaritate între conducerea centrală şi structurile teritoriale, solidaritate între organizaţiile interne ale partidului", a declarat Vasile Blaga. 

Vasile Blaga îl doreşte în funcţia de secretar general pe Gheorghe Flutur, iar pe Monica Macovei şi Cristian Preda în conducerea partidului.

El spune însă că fiecare îşi va câştiga funcţia prin vot la convenţie.

Grupul reformiştilor a renunţat la un candidat propriu la şefia PDL

De altfel, grupul reformiştilor a renunţat la ideea de a depune o moţiune, adică de a avea propriul candidat la şefia PDL.

Motivul, spune Sever Voinescu, este mai degrabă unul tactic, nevoia de unitate a PDL, dar ţine şi de elementele de compatibilitate între moţiunea lor şi cea a lui Vasile Blaga,
unul dintre acestea este întărirea partidului în lupta cu singurul adversar politic - USL. 

"Pur şi simplu credem că în acest moment nu e bine să avem în interiorul Partidului Democrat Liberal falii şi linii de confruntare, suntem foarte aproape de alegerile parlamentare.

"Moţiunea domnului Blaga conţine elemente de modernizare a partidului compatibile cu viziunea noastră, cel mai important lucru este că trebuie să rămânem o forţă politică unită care să lupte cu USL, să nu ne consumăm în lupte interne", a declarat Sever Voinescu. 

În ceea ce-l priveşte, democrat-liberalul Sever Voinescu spune că nu a decis dacă va candida pentru un post de vicepreşedinte, dar mai are timp până pe 27 iunie.

Jurnalisul Mircea Marian spune însă că altul este motivul pentru care reformiştii au renunţat la ideea de a depune moţiune pentru şefia PDL, iar acesta nu are legătură cu existenţa unei compatibilităţi între cele două moţiuni politice. 

"Credeţi că şi-a pierdut timpul cineva în vremurile astea să citească moţiunea domnului Blaga? Era o formă de a se acoperi şi de a se justifica pentru faptul că grupul din jurul Monicăi Macovei şi-a dat seama că nu avea nici o şansă să câştige şi atunci nu a avut pur şi simplu altă opţiune decât să anunţe că îl susţin pe Vasile Blaga ca să obţină şi ei posturi de vicepreşedinţi sau alte poziţii în viitorul Birou Permanent", a declarat Mircea Marian.

Era clar că PDL nu îl va susţine decât pe Vasile Blaga în acest moment. 

Mircea Marian apreciază că nu era în avantajul democrat-liberalilor să înceapă acum lupta internă pentru conducerea partidului şi poate de aceea au rămas la ideea unui singur candidat la şefia PDL.


Etichete Vasile BlagaPDLpreşedinte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live