Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Joi, 09 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 359
Comentează add

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că pelerinajul se desfășoară în condiții firești și mai ales respectând regulile sanitare.

Vasile Bănescu: Pelerinajul se desfășoară în condiții firești

radiojurnal

Foto: Izabela Aivăncesei/RRA.

Bucureştenii cărora li s-a permis să se închine Sfântului Dimitrie, Ocrotitor al Capitalei, continuă să vină pe Dealul Patriarhiei în număr tot mai mare.

Reprezentanții Jandarmeriei Române spun că 14.000 de credincioși au fost prezenți în ultimele 24 de ore, mai mulți azi decât ieri.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că pelerinajul se desfășoară în condiții firești și mai ales respectând regulile sanitare.

Închinarea la raclele Sfântului Dimitrie Basarabov și a Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, amplasate pe baldachinul amenajat în afara Catedralei Patriarhale, va dura până în noaptea zilei de 27 octombrie, pelerinii din afara Bucureștiului fiind liberi să se închine începând de miercuri.


Vasile Bănescu: Sănătatea celuilalt e o problemă spirituală pentru fiecare dintre noi, adică aceste măsuri conjuncturale trebuie respectate atâta timp cât va fi nevoie, pentru ca astfel să putem reveni la normalitatea după care tânjim cu toții. Din fericire, lucrurile curg în linişte și toată această manifestare legată de sărbătoarea și de astăzi și de mâine stă sub semnul liniștii, al înțelegerii tuturor recomandărilor autorităților și ceea ce ar trebui cred să ne rămână tuturor în minte este că inclusiv în situații îngrijorătoare, cum este cea în care ne aflăm cu toții din cauza pandemiei, putem să cucerim în fiecare zi măcar puțin din normalitate.


Etichete pelerinajmoastedimitrie cel noubucuresti(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live