Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 29 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Ianuarie 2022
Vizualizari: 282
Comentează add

Întrevedere a ministrului apărării, Vasile Dâncu, cu omologul său din Franţa, Florence Parly.

Vasile Dîncu: România este într-un parteneriat special cu Franţa Vasile Dîncu: România este într-un parteneriat special cu Franţa - Conține video

radiojurnal

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Foto: gov.ro.

România este îndreptăţită să-şi consolideze propria securitate ţinând cont de situaţia îngrijoratoare de securitate de pe flancul estic al NATO şi de tensiunile din Ucraina, a declarat ministrul francez al apărării, Florence Parly, după o întrevedere cu omologul său de la Bucureşti, Vasile Dâncu.

Ea a anunţat că astăzi ajunge în România o echipă de experţi pentru a studia condiţiile tehnice, în vederea unei posibile desfăşurări de trupe franceze.

Totodată, Florence Parly a dat asigurări că ţara sa şi industria franceză sunt în întregime implicate pentru a ajuta Armata României să depăşească o nouă etapă pentru înzestrare, cu precădere în dosarul fabricării de nave militare.

Ministrul Vasile Dâncu a declarat că mai sunt câteva clauze de rezolvat în programul de achizitie a corvetelor şi s-a arătat convins că va găsi rapid o soluţie pentru demararea proiectului.

(RS)


Etichete mapnvasile dancufrantanatoflorence parly

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live